Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
2
Napisanych postów
9
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
128
Na początku napisze coś o sobie...od dłuższego czasu zajmuje się crossfitem oczywiście z przerwami ze względu na prace, ale w tej chwili sytuacja jest unormowana i mogę zaplanować coś konkretnego...ogólnie mówiąc zawsze na bieżąco bylem i jestem w sporcie, karate,siłownia,crossfit,bieganie no i wojsko (legia cudzoziemska 2rep) zakończenie półtora roku temu... zdecydowałem się teraz na porządny trening dietę i w miarę dobry cykl i tu własnie potrzebuje profesjonalnej pomocy.nigdy nie stosowalem żadnej diety i nie bylem na cyklu pomijając prohormony 2 cykle zaliczone obecnie jestem na diecie 3200kal, warzywa ryż naturalny jakieś kasze kuskusy indyk ryby placek proteinowy na śniadanie twarogi staram się uważać co jem.
wiek 34lata
wzrost 177cm
waga 85kg
staż w sporcie nonstop oczywiście z małymi przerwami lub zmianami dyscyplin
przechodzę teraz do sedna sprawy...będę zaczynał cykl i chciałbym o opinie i pomoc jak najlepiej to zrobić..
cykl
tabletki ochronne na watrobe +estrogen regulator w trakcie cyklu
1-7tydzien methandienone jako kick starter
5tygonia do 9 test enenthate(testobolin)
7-14 trendolone
9-14 propionat
14-22 winstrol injektion
na koniec odblok colomid
dawki chce robić minimalne ze względu ze pierwszy cykl i długi
cykl sam układałem i nie wiem czy jest ok
dieta wiem co jeść ale nie wiem w jakich procentach wszędzie różnie piszą ile białka,węgli i tłuszczy wiem ze zależy od terningów
CEL
Siła, kondycja, wytrzymałość utrzymanie wagi 85-90kg minimalny procent tłuszczu i wspomnę na końcu ze cykl i dieta muszą być ułożone pod ćwiczenia crossfit
Trening
Ze względu na dość długi staż sam układam treningi poza tym ćwiczę w boxie tak ze wod jest grupowy w boxie jestem 5 razy w tygodniu...
Proszę o opinie i podpowiedzi co do cyklu i diety wielkie dzięki
Sorry jeśli nie w tym dziale admin może przenieś a jak nie to kosza :)