Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znacie jakies cwiczenia na miesien ramienny poza uginaniem ramion ze sztanga/hantla w nachwycie? Ja w tym cwiczeniu strasznie angazuje gore przedramienia i nie moge docwiczyc ramiennego :(
Podajcie tez jakies cwiczenia na boczna glowe tricepsa (ta kolo ramiennego). Dotychczas robilem wyciskanie hantli sprzed klatki piersiowej lezac i tez srednio dziala. Nie mam dojscia do wyciagow wiec jak znacie cos na sztandze albo hantlah to napiszcie.
Wiecie w jakich ruchach sa najbardziej zaangazowane wyzej wymienione miesnie?? Ciezko o nich cokolwiek znalezc
Pozdrawiam
Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
88360
na ramienny-uginanie ramion naprzemiennie obuskretnie lub mlotkowy...
na trica-wyciskanie francuskie prosta sztanga...daje takiego kopa jak nic...no i jeszcze jedno moim zdaniem dobre na ta glowe-wyciskanie francuskie zza glowy hantlem...
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
na ramienny-uginanie ramion naprzemiennie obuskretnie lub mlotkowy...
Jak to cwiczenie dokladnie wyglada? Obuskretnie?
Chodzi o take cwiczenie jak na bicepsa?
A tricepsa francuza robile juz dlugo sztanga prosta bo innej nie mam i raczej mnie nie rusza..ostatnio zaczalem hantla zza glowy ...zobaczymy. Sprobuje tez wyciskanie jak na klatke w b. wazkim chwycie - jak wczesniej radziliscie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wyciskaj wąsko ale nie bez przesady. W/g mnie uchwyt optymalny to taki na odległość kciuków. Staraj się wyciskać bardziej z dolnej części klatki (między klatką, a brzuchem).
Łokcie blisko ciała.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak mlotkowy chwyt wyglada to wiem, nie jestem tylko pewien co do tego obustronnego - chyba chodzi o odwrotna prace nadgarstkiem. Jutro bede cwiczyl tricep i biceps to przetestuje te wszsystkie cwiczenia - dzieki za odpowiedzi