Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294
Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum,wczoraj zacząłem swój drugi cykl w życiu Testosteron (prop 100) +Winstrol 10 w tabletkach .
(wczoraj)Rano strzały + tabletki potem siłownia i wieczorem spadek mocy bóle głowy senność itp dziś odpuściłem trening prawie cały dzień przespałem wszystko mnie boli czy to normalne organizm się musi przystosować ??
wcześniej brałem deke i teścia w strzałach i było oki .
Staż na siłowni ponad rok czasu
Wiek 27 lat
masa 85kg
wzrost 183cm
Dieta na masę 5 posiłków dziennie
Siłownia 4 razy w tygodniu (nie robię nóg )
Proszę o sugestię i opinie .
Pozdrawiam
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Witam
Nie ma sensu stosowanie środków dopingujących przy tak krótkim stażu i trenowaniu na pól gwizdka (brak nóg). Robisz sobie jedynie krzywdę. Poza tym cykl na testosteronie i winstrolu również mija sie z celem przy Twoich celach. Chcesz być "duży i wyrzeźbiony" ? Wystarczyłby sam testosteron i dobra dieta, dzieki której bedziesz budował suche mięsnie i ewentualnie tracił tkanke tłuszczową. Podejrzewam, że naczytałeś się głupot o tym, że winstrol "rzeźbi" i stąd jego obecność w Twoim cyklu. Jednak pamiętaj, że bardzo mocno obciąża on wątrobe i może powodować bóle stawów a rzeźby nie będzie dopóki nie zaczniesz się racjonalnie odżywiać.
Co zatem mogę polecić ?
Jeśli już zdecydowałeś sie na sterydy, czego nie pochwalam, zostaw sam testosteron w dawce 400-500mg tygodniowo i popraw swoją dietę. Określ pierw czy chcesz rozwijać mięsnie czy chudnąć, bo to trochę sprzeczne cele. W prawdzie można robić obie rzeczy jednoczeście ale wymaga to bardzo inteligentnego podejścia dietetycznego i treningowego. Jeśli poznasz swój organizm i zbudujesz fundamenty to będziesz mógł myśleć o dodatkowych środkach, takich jak deca czy boldenon. Winko odpuśc, bo to nie jest środek dla Ciebie.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294
1. WIEK:27
2. WAGA:85
3. WZROST:183
4. WYMIARY:
-biceps:
-klatka:
-udo:
-talia:
5. STAŻ NA SIŁOWNI:ponad rok
6. DIETA:na masę 5 posiłków dziennie
-białko:165 g
-węglowodany:457 g
-tłuszcz:78 g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:1 tesc + deka
8. TRENING:4 razy w tygodniu 9. CEL CYKLU:lepsza sylwetka chcę być większy i wyrzeźbiony
10. OSTATNI CYKL I ODSTEP CZASOWY OD JEGO ZAKONCZENIA:lipiec 2011 zakończony 6 miesięcy przerwy
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):szczupła budowa ciała
13. STAN ZDROWIA:db.
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:brak
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294
tak winstrol 10 ,3 tabletki( 10mg) na dobę plus co drugi dzień teścia po centymetrze w równych odstępach co 5 godzin ,oki nogi zaczynam robić ,mam nadzieje że po tygodniu mi przejdzie czuje się tak jak by mnie przeziębienie brało zmęczony bóle głowy i wszystko mnie boli dziś cały dzień przespałem .
Zmieniony przez - Maxxx w dniu 2012-01-17 23:23:11
Szacuny
14
Napisanych postów
455
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12281
DOkladnie tak jak wyzej, odstaw saa i idz złapać ogolnego doswiadczenia i wiedzy cwicząc z odzywkami i przede wszystkim dobrą dietą. Wroc za 2 lata i pomyslimy nad cyklem
Szacuny
6
Napisanych postów
455
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
19510
chlop nie pyta sie was o rozpiske tylko dlaczego czuje sie jak czuje, a wy sie zachowujecie jakbyscie zjedli wszystkie rozumy. chlop juz zaczol i czy chcecie czy nie to i tak to wezmie jego zdrowie. jesli masz propa z UG to czasami tak jest ze jakas ch**owa partia sie zdazy i czlowiek sie czuje jak na chorobie,tym bardziej jak jakis ch**owy lab wzieles. dupsko boli po zastrzykach,zaczerwienienie,obrzek bo to tez moze byc przyczyn. co do twojej diety sie nie wypowiadam ale to naprawde porazka. efektow jakis tam sie nie spodziewaj z takim zarciem