...
Napisał(a)
Witam Panowie . Pisze do was z wielka prośbą o pomoc . Mianowicie muszę zacząć od tego ze około 4 lat temu miałem swój 1 cykl , prop + deka nie pamietam dokładnie ile tego było . Po 2 latach popełniłem kolejny wielki błąd ufając człowiekowi który miał „prowadzić” mnie podczas cyklu , po fakcie okazało sie ze gościu to zwykły ściemniacz a ja okazałem się zbyt naiwny . Mój cykl wyglądał tak ze brałem Prolongatum z jelfy około 30 ampułek do tego doszedl winstrol . To wszystko odbyło się bez żadnego odblokowania tak jak i pierwszy cykl . Wiem z czasem że to d****izm brać nie mając pojęcia . Teraz problem polega na tym ze wykryto u mnie brak plemników (azoospermia) czy ktoś z was miał podobny problem ? Czy brak odbloku mógł spowodować taka sytuacje ? Robiłem badania hormonalne wszystko w normie . Lekarz Urolog przepisał mi Clomid , zjadłem 20 tabletek i po kuracji tymi tabletkami znalazło się kilka pojedynczych plemników wiec pierwsze przypuszczenie ze sterydy które brałem mogły narobić takiego bałaganu . Proszę o poradę !
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
leczysz sie u lekarza to lecz sie tam, narobiles juz sam balaganu to lepiej rob co lekarz kaze brac
...
Napisał(a)
Tak masz racje, narobiłem sporego bałaganu . Ale może ktoś miał podobny problem, lekarz nie doradził nic więcej oprócz tabletek i jakby to powiedzieć wydał już wyrok . Byłem również na konsultacji z endokrynologiem który stwierdził ze podanie Gonadatropiny (HCG) może wiele zmienić
...
Napisał(a)
Saa mogły mieć na to wpływ lecz nie musiały, zaufał bym lekarzowi tutaj i dla pewności skonsultował bym jeszcze z innym lekarzem wyniki badań.
Wrzuć ankietę dzialu i wyniki badań które masz, może coś postaramy się podpowiedzieć
Wrzuć ankietę dzialu i wyniki badań które masz, może coś postaramy się podpowiedzieć
1
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Tu nie ma jednej odpowiedzi bo wybor srodkow jest spory. JW wklej ankiete i wyniki. Moze byc sam klom, sam tamoks lub w kombo. Moze byc hCG samo lub z dodatkiem FSH (Gonal F) lub menotropiny (Menopur). Ostatnia opcja najdrozsza (kilka tysi na miesiac) co wcale nie znaczy, ze w twoim przypadku najlepsza. Musisz miec wyniki z teraz i zobaczyc co sie bedzie dzialo z FSH, LH i testem calkowitym pod koniec klomu. Badanie nasienia powtarzasz dopiero po ok 3 miesiacach terapii.
1
OnGear
...
Napisał(a)
Biorąc hmg pod uwagę apteczne cena kosmos, lecz zawsze można się ratowac ug 

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Bez dwóch zdań cena przemawia na korzyść Androchemu
Jak jakaś para w Polsce usłyszy, że za 1 opakowanie leku musza dać w aptece ok 1300zł to dla wielu cena zaporowa.
Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 26.02.2020 06:57:45

Zmieniony przez - Krzychu79 w dniu 26.02.2020 06:57:45
OnGear
...
Napisał(a)
Urolog przepisał mi jeszcze 3 opakowania clomidu ale stwierdził ze raczej cudu po tym nie będzie i prawdopodobnie sterydy narobiły takie spustoszenie którego już się nie da naprawić . Endokrynolog pierwsze co to zaproponował HCG , jak spytałem urologa co sądzi o HCG to zrobił minę jakby pierwszy raz w życiu o tym słyszał . Dlatego napisałem o pomoc do was bo wiem ze jest tu sporo osób mających duża widzę i są w stanie pomoc
...
Napisał(a)
acab1945Urolog przepisał mi jeszcze 3 opakowania clomidu ale stwierdził ze raczej cudu po tym nie będzie i prawdopodobnie sterydy narobiły takie spustoszenie którego już się nie da naprawić . Endokrynolog pierwsze co to zaproponował HCG , jak spytałem urologa co sądzi o HCG to zrobił minę jakby pierwszy raz w życiu o tym słyszał . Dlatego napisałem o pomoc do was bo wiem ze jest tu sporo osób mających duża widzę i są w stanie pomoc
Nie chce w kompetencje lekarza wchodzić ale tak w skrócie powiem Ci jak było u mnie. Upodliłem się odstawiając towar - żeby uzyskać wyniki wskazujące na hipogonadyzm wtórny. Z góry widziałem, że będę doprowadzał spermę do używalności za pomocą hCG, rozważałem HMG. Lekarz rodzinny w DE hCG - ale na chooj??? Testa musisz walić (choć zgłaszałem, że starania o dziecko będą)

Ty kolego wstaw tu w końcu aktualne badania hormonów i spermiogram, żebyśmy mieli się do czego odnieść i może razem wykmilimy wtedy którego lekarza słuchać.
OnGear
...
Napisał(a)
Ja przez 4 miesiące starałem się o dziecko będąc na bombie, po czym wrzuciłem 500 iu hcg 2xweek, zostałem na samym teściu 850mg week i po 2 miesiącach udało się spłodzić córeczke 

2
...
Napisał(a)
Badania hormonalne, przed kuracją Clomidem .
Testosteron - 442 ng/dl
Prolaktyna - 20,8 ng/ml
LH - 5,28 mlU/ml
FSH - 10,3 mlU/ml
TSH - 1,36 Iu/ml
Estradiol - 57,1 pg/ml
FT4 - 16,7 pmol/l
FT3 - 6,73 pmol/l
Jeśli chodzi o badanie nasienia w pierwszym badaniu nie wykryto dosłownie żadnego plemnika . Po zażyciu Clomidu (20tab) zrobiłem kolejne badanie nasienia i w tym badaniu wykryto (pojedyncze nieruchome plemniki po odwirowaniu Ejakulatu , bo w bezpośrednim preparacie ich nie zaobserwowano . Po tym badaniu androlog stwierdził ze została tylko biopsja jąder . A zaś endokrynolog przepisał mi kolejne 30 tab Clomidu i twierdzi ze warto pociągnąć jeszcze Clomid skoro po 20 tabl coś się tam pokazało
Testosteron - 442 ng/dl
Prolaktyna - 20,8 ng/ml
LH - 5,28 mlU/ml
FSH - 10,3 mlU/ml
TSH - 1,36 Iu/ml
Estradiol - 57,1 pg/ml
FT4 - 16,7 pmol/l
FT3 - 6,73 pmol/l
Jeśli chodzi o badanie nasienia w pierwszym badaniu nie wykryto dosłownie żadnego plemnika . Po zażyciu Clomidu (20tab) zrobiłem kolejne badanie nasienia i w tym badaniu wykryto (pojedyncze nieruchome plemniki po odwirowaniu Ejakulatu , bo w bezpośrednim preparacie ich nie zaobserwowano . Po tym badaniu androlog stwierdził ze została tylko biopsja jąder . A zaś endokrynolog przepisał mi kolejne 30 tab Clomidu i twierdzi ze warto pociągnąć jeszcze Clomid skoro po 20 tabl coś się tam pokazało
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!