Witam!! Zauważyłem że nie ma takiego tematu i nawet gdy wpisywałem w google nic ciekawego nie mogłem znaleźć..Może znacie jakieś ciekawe cytaty ;) To podzielcie się z innymi ;) O to znane przeze mnie :
Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy
kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem.
[Marco Pantani]
Miec rower albo nie miec - oto jest pytanie.
Pedałuje wiec jestem.
Dajcie mi rower a podniose ziemie!
Pol krolestwa za rower!
Lepszy makrokesz w domu niz Kona w sklepie.
Wheeler of Fortune
A tu kilka zaczerpniętych z "Bibli treningu kolarza górskiego"
"Jest częścią twojego ciała, a wszystkie ruchy na nim są całkowicie naturalne
-kiedy,tak poczujesz się na rowerze,będziesz dobrym kolarzem"
John Tomac
"Czy posiadanie całej wiedzy świata,najlepszych trenerów i sprzętu zapewni ci złoty medal ?
Nie ,ale brak tych rzeczy może być powodem dla którego złotego medalu nie zdobędziesz"
Chris Carmichael
"Jeśli jazda na rowerze ma być dla ciebie przyjemnością,
a nie tylko walką i zdobywaniem,ostatnią rzeczą na jaką powinieneś zwracać uwagę, jest prędkość."
Bob Roll
"Kolarstwo górskie nie jest łatwym sportem .Łatwa może być niedzielna przejażdżka.To nigdy się nie zmieni.Za to wyścigi się zmieniają-są coraz trudniejsze."
Alison Sydor
"Nie wiesz dlaczego tak źle ci idzie? To właśnie największy problem w kolarstwie górskim-nie potrafisz stwierdzić czy jesteś leniwy?niedotrenowany?przetrenowany?Kiedy siedisz w tym po uszy,nie umiesz obiektywnie oceniać siebie i dlatego nie masz pojęcia co robić."
Juli Furtado
"Nie należę do tych którzy cały tydzień jeżdżą na szosówce,a w weekend ścigają się na rowerze górskim.Nie lubię jazdy po szosie.Chciałbym móc robić tylko jedno-długie eskapady na góralu,a potem ścigać się w weekend-ale nie mogę."
Dave Wiens
"Odpoczywać musisz równie intensywnie,jak trenujesz."
Roger Young
"Musisz być elastyczny.Choć trening powinien być precyzyjnie ukierunkowany na dyscyplinę sportową,to trening w kolarstwie górskim nigdy nie bywa precyzyjny.Zbyt wielu tu zmiennych"
David Farmer
"Nie muszę wygrywać różnicą 3 czy 4 minuty.Chce tylko jako pierwszy przejechać linię mety,Czy zwycięże o trzy minuty,trzy sekundy,czy trzy setne sekundy-bez różnicy"
Tinker Juarez
"Staram się dbać o siebie jedząc zdrowo.Unikam cukru,sody i różnych śmieci.To mi daje siłę,bo jeśli nie mogłam przez trzy miesiące jeść tego co chciałam,to chyba zasłużyłam,by wygrać cholerny wyścig"
Missy Giove
Nie pisałem wszystkich bo jest ich tak dużo w tej książce a nie wszystkie są ciekawe ;)
Pozdrowerek ;)
Zmieniony przez - maciej1408 w dniu 2010-01-24 20:47:02
Zmieniony przez - maciej1408 w dniu 2010-01-24 21:15:42
Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy
kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem.
[Marco Pantani]
Miec rower albo nie miec - oto jest pytanie.
Pedałuje wiec jestem.
Dajcie mi rower a podniose ziemie!
Pol krolestwa za rower!
Lepszy makrokesz w domu niz Kona w sklepie.
Wheeler of Fortune
A tu kilka zaczerpniętych z "Bibli treningu kolarza górskiego"
"Jest częścią twojego ciała, a wszystkie ruchy na nim są całkowicie naturalne
-kiedy,tak poczujesz się na rowerze,będziesz dobrym kolarzem"
John Tomac
"Czy posiadanie całej wiedzy świata,najlepszych trenerów i sprzętu zapewni ci złoty medal ?
Nie ,ale brak tych rzeczy może być powodem dla którego złotego medalu nie zdobędziesz"
Chris Carmichael
"Jeśli jazda na rowerze ma być dla ciebie przyjemnością,
a nie tylko walką i zdobywaniem,ostatnią rzeczą na jaką powinieneś zwracać uwagę, jest prędkość."
Bob Roll
"Kolarstwo górskie nie jest łatwym sportem .Łatwa może być niedzielna przejażdżka.To nigdy się nie zmieni.Za to wyścigi się zmieniają-są coraz trudniejsze."
Alison Sydor
"Nie wiesz dlaczego tak źle ci idzie? To właśnie największy problem w kolarstwie górskim-nie potrafisz stwierdzić czy jesteś leniwy?niedotrenowany?przetrenowany?Kiedy siedisz w tym po uszy,nie umiesz obiektywnie oceniać siebie i dlatego nie masz pojęcia co robić."
Juli Furtado
"Nie należę do tych którzy cały tydzień jeżdżą na szosówce,a w weekend ścigają się na rowerze górskim.Nie lubię jazdy po szosie.Chciałbym móc robić tylko jedno-długie eskapady na góralu,a potem ścigać się w weekend-ale nie mogę."
Dave Wiens
"Odpoczywać musisz równie intensywnie,jak trenujesz."
Roger Young
"Musisz być elastyczny.Choć trening powinien być precyzyjnie ukierunkowany na dyscyplinę sportową,to trening w kolarstwie górskim nigdy nie bywa precyzyjny.Zbyt wielu tu zmiennych"
David Farmer
"Nie muszę wygrywać różnicą 3 czy 4 minuty.Chce tylko jako pierwszy przejechać linię mety,Czy zwycięże o trzy minuty,trzy sekundy,czy trzy setne sekundy-bez różnicy"
Tinker Juarez
"Staram się dbać o siebie jedząc zdrowo.Unikam cukru,sody i różnych śmieci.To mi daje siłę,bo jeśli nie mogłam przez trzy miesiące jeść tego co chciałam,to chyba zasłużyłam,by wygrać cholerny wyścig"
Missy Giove
Nie pisałem wszystkich bo jest ich tak dużo w tej książce a nie wszystkie są ciekawe ;)
Pozdrowerek ;)
Zmieniony przez - maciej1408 w dniu 2010-01-24 20:47:02
Zmieniony przez - maciej1408 w dniu 2010-01-24 21:15:42
1