Witam
Dzisiaj sie zarejestrowalem na forum ponieważ chciałem rzedstawić wam pewną radę, a mianowicie rade na trądzik.
Gdzieś tu na forum kiedyś wyczytałem że cytryna i czosnek leczą tradzik, ponieważ kwasy w nich zawarte są idealne w celu niszczenia bakteri a co za tym idzie trądziku.
Ja wczoraj zakupiłem na bazarze czosnek i cytryne. Wczoraj wieczorem też pierwszy raz się nimi posmarowałem...
Teraz chronoligicznie przedstawie opis co i jak należy zrobić w punktach:
1. Idziemy na bazarek, albo innego warzywniak (jak kto woli)
2. Kupujemy czosnek i cytryne (za 1 czosnek zapłaciłem 1zł10gr, a za cytryne 1zł, przy czym obliczyłem że cytryna(biorąc pod uwage smarowanie samej twarzy i szyji) starczy mi na 4 dni, a czosnek starczy mi na 3 dni, Co daje w rezultacie tygodniowy koszt leczenia średnio - 2x 1.10zł(czosnek), 2x1zł cutryna czyli razem 4zł 20 groszy, czyli dużo mniej niż inne kremy, maści i nic nie dające antybiotyki na trądzik (oprócz izoteku) Miesięczne leczenie wychodzi około 16zł80gr. ale jednemu krosty po tym zejdą szybciej(nawet po 3 dniach) innemu woniej (2miesiace))
3.W domu wieczorem obmywamy starannie twarz, po czym nakrywamy ja gorący ręcznikiem (chodzi tu o to aby sie rozszerzyły pory) i jak już nam się rozrzerzą pory, to przechodzimy to punktu 4;)
4.Kroimy 3 plasterki czosnku, staramy się z środka (ponieważ czosnek jest suchy a w środku jest bardziej nawilżony) i wsmarowujemy go w skóre, mocno energicznie i dokladnie w każdym miejscu. Po czym odczekujemy 1 min i przechodzimy do pkt 5;)
5.Następnie kroimi 1 plasterek cytryny (ze względu na duże nawilżenie) i tak samo jak w przypadku czosnku wsmarowujemy go w skóre.
Następnie nie zmywając twarzy idziemy spać, i staramy sie spać na plecach ażeby nie wycierać twarzy o pościel.
6.Rano twarz jest bardzo sucha i wygładzona, co bardzo dobrze poprawia nam humor;) Przemywamy ją dokłądnie i wieczorem robimy to samo co poprzedniego dnia i tak w kółko aż nasilenie trądziku zniknie.
Od lat czosnek i cytryna były uważane za barzo dobre środki bakteriobujcze, w cytrynie znajduje się Witamina C która korzystnie wpływa na cere.
Zdam relacje z dalszej pielęgnacji za kilka dni.
A stosował ktoś może podobną formułe?? Jak tak to niech zda relacje, bedziemy wszyscy bardzo wdzięczni;)
A i dodam jeszcze, że jak ktoś ma trądzik to niech nie chodzi na solarium ponieważ solarium tylko na kilka dni maskuje krosty, a po tych kilku dniach krosty wracają z wielokrotnie większą ilością...
1