Joł, taki temat moze troche dziwny, ale naszlo mnie i sie spytam. Jakich rzeczy nie wliczacie do bilansu? (np przyprawy, itp). Wiem, ze to indywidualne podejscie kazdego do jedzenia, ale chce poznac wasze zdanie :D pzdr
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Ziół, czy np suszonej papryki i owszem, nie ma co wliczać, ale jak ktoś używa gotowych mieszanek, to i owszem - wliczyć warto.
Może niekoniecznie do makro, bo nie ma co tak świrować - ale sól/sód jak najbardziej.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-09-22 20:34:34
Może niekoniecznie do makro, bo nie ma co tak świrować - ale sól/sód jak najbardziej.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-09-22 20:34:34
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Aż tak w paranoje to bym nie popadał żeby przyprawy wliczać :)
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Jw. Poza tym ja jeszcze nie wliczam warzyw bo w sumie to może wyjść z kilkadziesiąt kalorii więc po prostu mam to w głowie, nie chce mi się tego wpisywać :)
...
Napisał(a)
przypraw bez sensu trochę, bo ile tego sypiesz? parę gram maks łącznie
warzywa niskokaloryczne, czy w małej ilości symbolicznej gdzieś dorzucone tez pomijam
warzywa niskokaloryczne, czy w małej ilości symbolicznej gdzieś dorzucone tez pomijam
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
B$KJw. Poza tym ja jeszcze nie wliczam warzyw bo w sumie to może wyjść z kilkadziesiąt kalorii więc po prostu mam to w głowie, nie chce mi się tego wpisywać :)
Również robię w podobny sposób i jestem tego zwolennikiem. Nie ma co tracić czasu na ważenie warzyw. Zdecydowanie wolę przeznaczyć go na coś bardziej pożytecznego. Szczególnie, że zbyt wiele go niestety nie ma. Wliczałbym na pewno rośliny strączkowe, czy ziemniaki. Może ewentualnie również buraki większej ilości. Przypraw nie widzę sensu żeby wliczać.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
DJ_DoDoprzypraw bez sensu trochę, bo ile tego sypiesz? parę gram maks łącznie
ja przeciez tego nie licze, dalem jako przyklad - co ludzie czasami robią ;)
...
Napisał(a)
Pierdółek, które łącznie mają do 200 kcal, a jem je codziennie. Bo wciąż wprowadzając poprawki do diety te rzeczy są "stałe". Ogólnie:przypraw oczywiście, kilkudziesięciu gramów żelatyny/galaretki bez cukru, napojów zero, gum do żucia, mleka do kawy :)
...
Napisał(a)
Ja robie natomiast tak ,ze mam o 200kcal mniej dodane do zapotrzebowania w aplikacji, i jesli zjem sobie jakies ciacho ,cuksa czy tez dodam mleko ,albo inne warzywa po prostu tego nie zapisuje ,a gdzies z tylu pamietam ze mam jeszcze te 200kcal do wykorzystania wrazie czego :) A co do pytania czego nie wliczam to napewno przypraw\warzywa na patelnie\mleka\ciastek ( o ile jest to jedno ciastko do 100kcal) .
...
Napisał(a)
Warzywa warto bo się może sporo kalorii w ciągu dnia uzbierać.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Cukry proste a złożone
Następny temat