Szacuny
6
Napisanych postów
40
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
651
Cześć!
Mam na ciele czerwono-różowe plamy, w niczym mi nie przeszkadzają oprócz tego że brzydko wyglądają. Mam pytanie - co to jest? dlaczego się to pojawia (teraz widzę, że robi mi się tego coraz więcej), jak to usunąć (próbowałem 30% wodą utlenioną i nic nie dało). Dodam, że mój dziadek ma takie coś i moja ciocia (od strony taty).
Pozdro
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
po pierwsze dermatolog
po 2 to nie "potówki"
jak masz aparat z trybem makro to zrób dokładniejsze zdjecie , ewentualnie wrzuć gdzieś z większą rozdzielczością
u cioci i dziadka to moga być rozne zmiany starcze
a w twoim wypadku np petechie czyli wybroczyny takie - ich powodem mogą być np choroby wątroby , układu krzepliwości i wiele wiele innych
tak to na pierwszy rzut oka wygląda
1
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
6
Napisanych postów
40
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
651
Uu możliwe że to od izoteku (roacutane) .... W ulotce jest napisane, że może powodować wzrost poziomów enzymów wątrobowych w surowicy krwi, zapalenie wątroby i żółtaczkę. Podwyższenie OB, spadek lub wzrost liczby krwinek czerwonych lub białych, obecność krwinek białych w moczu, spadek poziomu fosfatazy alkalicznej, SGOT, SGPT, GGTP oraz LDH, wzrost poziomu cukru we krwi, proteinurię, trombocytopenię, uogólnione powiekszenie węzłów chłonnych.
i na koniec dopisane: Większość skutków ubocznych ma charakter odwracalny i zanika po przerwaniu terapii. Jednakże niektóre z nich mogą utrzymywać sie nawet po jej zaprzestaniu.
Na szczęście juz po kuracji, niewiem dlaczego dermatolog ani razu nie skontrolował mi wątroby choć w ulotce jest wyraźnie napisane że w czasie kuracji i po zakończeniu trzeba je skontrolować i leczy tym lekiem już 15 lat.
Pozdro i dzięki za odpowiedź, może wiesz czym to usunąć??? Pod ręką mam jeszcze HNO3 65% i H2SO4 98% ;)
Zmieniony przez - db1988 w dniu 2006-07-30 22:32:54