Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
25
Witam wszystkich na forum :)
Dziś jak zawsze przed kąpaniem robię sobie pompki.Zrobiłem pompki jak zawsze czyli cisnę maksymalnie ile mogę zrobiłem swój rekord życiowy :P (42...;)) i jak zawsze zrobiłem się czerwony.Wykąpałem się patrze do lustra i na czole i wokół oczów pojawiły się czerwone kropeczki...Minęło już jakieś 20 minut i ona nadal są...kumpel powiedział że chyba popękały mi naczynia krwionośne oO Po ile dniach to zejdzie ? Da rade jakoś to usunąć ? :P I czy są jakieś skutki uboczne ? Czy zniknie i będzie wszystko dobrze ? ;/
Szacuny
1
Napisanych postów
114
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
947
Tak. Twoj kolega miał racje .. popękały Ci naczyńka krwoniosne ..
mój kolga dostał kiedys Frona(kopa z buta) w klate (w mostek) i się zaczął dusic gdyby nie nauczyciel udusił by sie (jakies 10 sec i po nim by było) był tak strasznie czerwony . i pozniej gdy "ochłonął" pozostały mu takie kropki wszędzie prawie jak Piegi ..
zeszło mu po 4;7 dniach ale to bło ekstremalne .. a tobe po kilku pompach to moze za 1-3 dni ..
PS. masz słabe naczynia bardzo .. pij duzo Magnezu
Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
182
popękane naczynia krwionośne nie są wypukłe, nie mają postaci kropek tylko podskórnych nitek czy pajączków i co najwazniejsze nie znikają same wiec to na pewno nie to
Szacuny
1
Napisanych postów
114
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
947
on nie napisał że są wypukłe czy nie wiec myslałem że chodzi oto .. myśle że o to chodzi bo jesli to cos innego to idz do lekarza może Ci zylka poszła i Ci sie krew pod skórą zbiera
są róznie mozliwosci:
-Popekały Ci naczynka
-Poszła Ci jakaś żyłka I krew Ci się zbiera przy cebulkach włosowych na trarzy
-jeśli masz trądzik możliwe że po wysiłku doszło Ci wieksze cisnienie do krwinech w trądziku i popękały...( ale to tylko jesli masz cala mordke w pryszczach)
to moje przypuszczenie nie wiem czy to sie nada.
Szacuny
1
Napisanych postów
13
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
182
szczerze mowiac, takie teorie to ja pierwszy raz w zyciu slysze,i dla mnie kazda jest niemozliwa, wiec powtarzam, że popekane naczynka same nie znikna, trzeba je zamykać laserowo, a skoro same zniknely to mowie ze to nie to. A tradzik pospolity nie jest zwiazany z teleangiekatazjami, tylko tradzik rozowaty.
Na pewno zmiany te są wynikiem przeciążenia organizmu, ale co to dokladnie jest lepiej dowiedziec sie u dermatologa.