Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
15
Witam,
Od jakiegoś czasu mam na szyj czerwono-różowe plamy, jeśli chodzi o konkretne umiejscowienie- tylne boki szyi, z przodu na szczęście ich nie mam. Nie swędzą, smaruje je dermovate-maść ale niestety nic nie pomaga. Dodam że od 2,5 lat choruje na łuszczyce skóry głowy- nie jest to silna, a w zasadzie bardzo słabo rozwinięta odmiana (na szczęście)- każdy dermatolog mi to powtarzał. Ponieważ w tym momencie przebywam na terenie UK nawet nie wiem w jaki sposób udać się do lekarza, ponieważ jest to dość skomplikowane.
Czy to mogą być zmiany łuszczycowe? dodam, że nie ma na nich łusek, skóra nie jest sucha, nie ma takich samych objaw jak w przypadku mojej choroby.
Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
15
Jest to dla mnie bardzo drazliwy temat i bardzo nie lubie jak ktos odpowiada w taki arogancki sposob. Jestem w pelni swiadoma, ze nikt nie zdiagnozuje tego przez internet, btw. tylko osoba upowazniona moze to zrobic. Pytanie jest kierowane do osob, ktore borykaja sie z taka sama przypadloscia i byc moze maja podobne objawy jak ja.
Za wszystkie smieciowe, spamowe odpowiedzi serdecznie dziekuje!
Szacuny
9
Napisanych postów
84
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
13156
Witajcie! na wszelkie zmiany skórne polecam maść konopna-poczytaj o jej właściwościach- szczególnie na uszczyce tylko musi mieć działanie bakteriobójcze.
Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
15
A po treningu wygląda to tak. (To też zdjęcie z wczoraj). W momencie małej aktywności fizycznej lamy są jasne jak na 1 zdjęciu, w przypadku wysiłku robią się ognisto czerwone i pieką.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Znalazłem dwie odpowiedzi. Jedna bardzo ogólna, czyli reakcja alergiczna na wysiłek, a druga bardziej sensowna: "Atopowa skóra (skóra bardzo wysuszona) z jej powodu pojawiają cię czerwone plamki zaczerwieniania które pod wpływem potu mogą się powiększyć proponuje wizytę u dermatologa". Ze względu na umiejscowienie druga wydaje się bardziej prawdopodobna. Łatwiej też sprawdzić.