Kupiłem białko megabol i mam pytanie czy białko można przedawkować i czy niesie to za sobą jakieś konsekwencje?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jesli chodzi o bialko to termin "przedawkowanie" raczej nie wystepuje. Aczkolwiek nadmierna ilosc spozywanego bialka moze powaznie wplynac na nerki. Staraj sie dostarczac maks 2-3 g bialka na 1 kg ciala jesli bedziesz chcial wiecej to musisz sie liczyc z tym ze moze (choc niekoniecznie) to skopac ci nerki.
There`s only Techno Music !!!
...
Napisał(a)
niekoniecznie nerki ale jak zjesz za duzo to na pewno skopie ci dupe
dostaniesz takiego spida ze nie zejdziesz z kibla do wieczora
niestety organizm nie jest w stanie przetrawic wiecej niz jakies 3g bialka na kg masy ciala. reszta idzie w kibel. moim zdaniem 2-2,5g/kg masy zupelnie wystarczy
pozdrawiam!
"pieniądz i czas to najwięksi terroryści"

pozdrawiam!
pozdrawiam!
...
Napisał(a)
Ja jjem mniejwiecej 3 g na kg tyle ze 140-150 z diety i ok 60 z odrzywki. I jakos klopotow z kibelkiem jescze nie odnotowalem .
Jesli masz ochote na zrobienie czegoś , zrob to zanim ci sie odechce .
Jesli masz ochote na zrobienie czegoś , zrob to zanim ci sie odechce .
" Życie jem jak Milkę ,
Bo wiem że jestem lśnieniem
I oka mgnieniem że będę wspomnieniem "
...
Napisał(a)
mam pytanko, czy taka ilosc białka moze niekorzystnie wpływac na układ pokarmowy, albo nery??????
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Jednorazowo organizm nie przyjmie więcej niż około 50g białka. A jeżeli dowalisz 100g z odżywki, to może Cię scignąć na dłuższe posiedzenie
Doradca w dziale suplementacja

...
Napisał(a)
jesli chodzi o 2-3 g na 1kg wagi ciala to raczej nie. A jesli bys bral wiecej to roznie z tym bywa ale dosyc czesto ma sie potem klopoty z nerkami no i jak wczesnij kolega wspomnial "czesto bedziesz odwiedzal kibel" ;]
...
Napisał(a)
Kenzo - Ty wyłudzaczu
Ale masz na pocieszenie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!