Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Moje pytanie może wydać się trochę pedalskie, ale nurtuje mnie ten temat. Otóż, będąc kiedyś na siłowni rozmawiałem z aktywnym kibicem jednej z łódzkich drużyn na temat bójek i opowiedział pewną historię. Bujał się po mieście z kumplami i mocno obili gościa za koszulkę Pitbull. Tylko za to. Choć byli na wrogim terenie to przynależność do konkretnego klubu nie była poruszana i nie było żadnych symboli klubowych.
Nie jestem jakoś specjalnie strachliwy, ale lubię znać zasady i chciałem was zapytać, czy to powszechna sytuacja? Inne pytanie dotyczy wyglądu. Myślicie, że ogolona głowa i stój sugerujący aktywność ruchową bardziej odstrasza, czy prowokuje? Oczywiście osoby które coś potrafią.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To było na zasadzie: "No jak jesteś taki dobry to sprawdzimy kto tu rządzi". Też się wcześniej z tym nie spotkałem, dlatego pytam. Chodzi mi o firmy sugerujące sporty walki.
Szacuny
864
Napisanych postów
4961
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
83572
to słabo sprawdzili, bo pobili jednego w kilka osób.. Mógł sam wyskoczyć, skoro był taki ciekawy. Ale uważam, że to jednak miało związek z dzielnicą innego klubu.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nawet jak przyjmiemy, że miało to ktoś nie musi wiedzieć, że nosząc koszulkę może narazić się na atak ekipy z innej dzielnicy. Jakiś dzieciak może nieświadomie założyć. To była akcja trzech na dwóch.
Szacuny
1012
Napisanych postów
5430
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
137204
Czytając wypowiedzi na forach to tak, jak ktoś się wozi w ciuchach Manto czy tam inne UA albo z jakimś tam logiem sugerującym MMA to tak, chcą się z takim sprawdzać. Ogolona głowa i dres jednego odstraszy, innego sprowokuje, żyjemy w Polsce, tutaj po pijaku mogą Cię za wszystko zbutować. Kolegę pobili za Pitbulla bo może Firmy słuchają czy tam innego Carramby, nic nowego, bójki za przekonania muzyczne zawsze były, są i będą. No i Łódź: wszystko jasne;) Jak by kolega wszedł na Bałuty w rurkach i fryzurką ,,na fale" to nic by mu nie zrobili?;)
1
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Szacuny
70
Napisanych postów
647
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
24357
Z doświadczenia kibicowskiego ci powiem, że to całkiem powszechna sytuacja.. I nie chodzi tutaj o jakieś sprawdzenie się czy gościu jest koksem bo chodzi w Pitbullu.. Tylko o to że gościu ogolony na Marines albo na łyso i koszulka pitbull wskazuje na to że gościu jest najprawdopodobniej kibicem.. Bo sorry pewnie się większość osób oburzy że to nie jest marka kibicowska!! Teraz już jest tak samo jak Lonsdale London (ta na dodatek kojarzy się ze skinheads). Jeszcze jak bujasz się w obcym mieście tak ubrany to ewidentnie widzą że jakiś obcy potencjalny kibic lansuje się po naszym terenie więc trzeba mu zaj****. Ewentualnie grzecznie zapytać "Komu kibicujesz?" "Skąd jesteś?" a jak padnie zła odpowiedź to wiadomo... Ktoś powie że to Patologia. No dla większości pewnie tak, ale dla reszty nie. I sam znam wiele takich przypadków.. Na dowód tego co mówię, obczajcie sobie zdjęcia ekip kibicowskich z ostatnich lat.. Widać Pitbulle praktycznie w każdej ekipie.. Tak jak kiedyś Lonsdale, Umbro itp. Nawet na fanpage głównego sklepu Pitbull w Polsce zaczęli dodawać zdjęcia kibicowskie gdzie widać Markę Pitbull. Wielu tych kiboli trenuje solidnie MMA i różne sztuki walki, także oczywiste jest że przejęli i tą markę.. (Przejeli w takim słowa znaczeniu że kojarzy się jednoznacznie..) Nie wszystkim ale jednak..
Jeszcze w takich miastach jak: Kraków, Rzeszów, Łódź jest najbardziej przekichane pod tym względem.. Miasta derbowe gdzie sytuacja jest bardzo mocno napięta..
Ja sam jak chodziłem w Pitbull to jeden typo myślał że ja Metalu słucham
Zmieniony przez - Myckol57 w dniu 2016-02-10 17:34:21
Zmieniony przez - Myckol57 w dniu 2016-02-10 17:41:08
Szacuny
864
Napisanych postów
4961
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
83572
Myckol, zgadzam się. Oto też mi chodziło, że może to trochę stereotypowe, ale w pewnych środowiskach tak to jest przyjęte. Pitbull to teraz bardzo popularna marka wśród kibiców, więc oni pewnie też tak ocenili gościa.