Szacuny
5
Napisanych postów
500
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10030
Joł,
Prosto z mostu bez żadnego wstępu, bo nie mam na to czasu.
Czy duża ilość jajek szkodzi? Cóż, lepiej byłoby się zapytac w jakim stopniu.
Starzy mnie zabraniają jeść jaj i straszą, że nie będę miał dzieci. Czy to prawda. Czy może to taka sama prawda jak ta, że chodząc na siłownię się nie rośnie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wyjaśnienia co i jak :)
Szacuny
2
Napisanych postów
393
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4611
Nieszkodzi ... wiem po sobie
Wcinalem z pół roku po 8 jajek dziennie. Bylem potem w szpitalu ale ze wzgledu na CALKIEM co innego niezwiazane z tym ze jadlem jajka. Robili mi wszystkie badania i wszystkie były idealne
W jajach jest cholesterol ale neutralizuje go zawarta w nich leucyna pozatym ma dobrze przyswajalne białko i bogate w zdrowe tłuszcze zółtko
pozdro
Zmieniony przez - syrius18 w dniu 2008-12-26 11:20:57
Szacuny
2
Napisanych postów
393
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4611
niweiem zuper czy to ma jakies znaczenie :E
moj dziadek choruje na raka 12 lat a wcina dziennie po 5-6 jajek bo lubi. Zresztą pamietam jak po operacji nerek, lekarz kazał mu jesc caly dzien jajka
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15756
Tak się już przyjęło kiedyś, że jak jesz za dużo jaj to masz później problemy. Skąd się to wzięło nie wie nikt, ale rodzice zawsze wmawiają te bzdury swoim dzieciom.
Szacuny
5
Napisanych postów
500
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
10030
Dziękuję bardzo za odpowiedzi :)
Dzisiaj prawie sie pokłóciłem ze starymi w sprawie tych jajec. Ciągle mówią, że jestem jeszcze za młody (17 lat) i nie moge ich tyle jeśc, bo później będą problemy. Ja już naprawdę nie wiem jak ich przekonać, że bzdury, takie same ja te dotyczące siłowni i wzrostu.
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15756
Najlepiej powiedz im, żeby Ci wytłumaczyli w jaki sposób mogą Ci one zaszkodzić ;] Argumentów będzie brak, co jednoznaczne oznacza twe zwycięstwo w tej bitwie :P