"Kulturystyka jest sztuką"
- przetwory mięsne (pasztety, kiełbasy, wędliny, mielonki, salceson),
- słodycze,
- lody,
- słodzone napoje,
- przekąski,
- fast-food,
- smażone w panierce i głębokim tłuszczu,
- alkohol,
- wafle.
Lody niestety również zaliczane są do tego typu produktów. W skład ich wchodzą cukry proste i tłuszcze, a tego typu połączenie to najgorsze co może być dla naszej sylwetki i zdrowia. Jeżeli masz ochotę na loda, to oczywiście okazyjnie nie zaszkodzi. Jednak lepszym wyborem będzie np. sorbet, który zawiera tylko cukry, bez dodatku tłuszczów.
Polecam Ci zapoznać się z podstawami diety zbilansowanej, o których poczytać możesz tutaj: https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana

Moderator działu Odżywianie
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
lody to nie trucizna mozna jesc ale z umiarem; jak czesto to zalezy od twojej diety
lody sa dobre na mase

Nie chce takze cowiczyc na jakoas rzezba konkretnie, tylko duza dosc masa duzy biceps i kalata niczego sobie.
Ale wszytsko w masie miesniowej.

Lody sorbetowe ("wodne") zawierają wprawdzie cukier, ale nie zawierają tłuszczu, w efekcie są więc mniej tuczące.
Jedne i drugie można sobie wkomponować w dietę, jeśli podejdzie się do tego rozważnie. Pamiętaj, że tyje się nie tyle od konkretnych pokarmów, co od dodatniego bilansu kalorycznego.
'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja
jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
"Kulturystyka jest sztuką"
Jeżeli przy dodatnim bilansie kalorycznym siedzisz na pupie, przybędzie Ci jedynie tłuszczu.

'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja
jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...