Pytanie takie jak tytul tematu:] Czy można sie boxowac w soczewkach?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Można Ale jeśli jesteś sadomaso albo ci Zycie nie miłe . radze ci je zdjąć ponieważ możesz sobie na robić tylko kłopoty i będzie nie miło. Ale raczej się walczy bez soczewek tak lepiej według mnie 

There are no second chances.
This is your last chance !
...
Napisał(a)
E tam. W najgorszym wypadku soczewka wypadnie. Walczę od wielu lat w szkłach kontaktowych i taka sytuacja zdarzyła mi się dokładnie 2 razy, w tym tylko raz w sparingu.
Na zawodach jest oficjalny zakaz walki w soczewkach, ale i tak jest nagminnie łamany. Oczywiście to Twoje ryzyko, bo jak będziesz miał pecha i Ci wyleci (sierpowe są ryzykowne przede wszystkim) to nie pozwolą jej raczej poszukać i założyć
Na normalnych treningach soczewki się bardzo dobrze sprawdzają.
Na zawodach jest oficjalny zakaz walki w soczewkach, ale i tak jest nagminnie łamany. Oczywiście to Twoje ryzyko, bo jak będziesz miał pecha i Ci wyleci (sierpowe są ryzykowne przede wszystkim) to nie pozwolą jej raczej poszukać i założyć

Na normalnych treningach soczewki się bardzo dobrze sprawdzają.
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
...
Napisał(a)
Słyszałem że jest pewne ryzyko obtarcia oka. Trudno mi powiedzieć na ile jest to sprawdzona pogłoska (może zależy od rodzaju materiału - wolałem nie sprawdzać).
...
Napisał(a)
Kiedys dostalem w oko, w czasie ulicznej bojki
Potem w domu szklo nie chcialo sie odkleic od oka, chocbym nie wiem jak probowal je wyciagnac. Wiec poszedlem spac z jednym szklem na oczku. Jak sie obudzilem juz go nie bylo... 

Push The Limits!!!
...
Napisał(a)
Ryzyko odklejenia spojowki oka (jestem laikiem w kwestii oczu, natomiast cos w ten desen mniej wiecej), czyli wydaje sie dosc powazne i dlatego jest oficjalny zakaz walk w soczekwach.
Z praktyki powiem Ci jednak, ze mam kumpla, ktory walczy (muay thai) w soczewkach jest medalista Mistrzostw Polski i w zasadzie niezbyt narzekal na soczewki.
Wiec raczej komplikacji byc nie powinno moim zdaniem.
Z praktyki powiem Ci jednak, ze mam kumpla, ktory walczy (muay thai) w soczewkach jest medalista Mistrzostw Polski i w zasadzie niezbyt narzekal na soczewki.

Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Moj dziennik crossfit:
http://www.sfd.pl/Dziennik__Z_crossfitem_po_formę-t857818.html
...
Napisał(a)
w domu szklo nie chcialo sie odkleic od oka, chocbym nie wiem jak probowal je wyciagnac. Wiec poszedlem spac z jednym szklem na oczku. Jak sie obudzilem juz go nie bylo
Pewnie od początku nie było soczewki, tylko próbowałeś odkleić sobie oko
Pewnie od początku nie było soczewki, tylko próbowałeś odkleić sobie oko

"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
...
Napisał(a)
Można spokojnie,ja sam trenuje w soczewkach i nie mam z tego powodu żadnego problemu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!