Witam ,czy mogę pić kawę w wieku 16 lat? Mamy jesienną porę i nic tylko zmęczenie i, czy mogę od czasu do czasu wypić kawę bez dostania jakiś drgawek i innych problemów zdrowotnych ? (Słyszałem że to gbs ma dość dużą ilość kofeiny ) a wstaję o 5 rano i jadę autobusem godzinę , a wracam do domu dopiero o 16:30 więc chciałbym jakiegoś kopa w postaci kofeiny .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Picie kawy wpływa na Nasz organizm zarówno pozytywnie jak i negatywnie, jednak zachowanie złotego środka to stara i sprawdzona recepta na zdrowe życie. Oczywiście , że możesz wypić kawę oby tylko nie przesadzać z ilością .Musisz pamiętać ,że picie kawy w nadmiarze może prowadzić do usuwania elektrolitów, witamin i minerałów z organizmu. Dotyczy to szczególnie magnezu, żelaza i wapnia. Niedobory tych związków mogą prowadzić do: uczucia przemęczenia, zaparć, bezsenności i stanów lękowych, dlatego muszą być stale i systematycznie uzupełniane.
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-09-06 19:34:40
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-09-06 19:34:40
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
biorę po treningu również witaminy: C, D , omege 3 . Więc jeśli je biorę nie powinno raczej dojść do jakiś chorób itp jeśli będę pił w zalecanej ilości?
...
Napisał(a)
Tutaj chodzi bardziej o mikroskladniki które wymieniłem powyżej . Tutaj jednak nie mizna również panikować , gdyż kawa za sprawą zawartej w niej kofeiny może działać odwadniająco i nasilać straty magnezu, jednak zależność ta zachodzi w przypadku stosowania wysokich dawek. Jeżeli wypijesz sobie jedna a nawet dwie kawy dziennie a prowadzisz właściwa dietę to zdecydowanie możesz spać spokojnie, dawka kofeiny w nich zawarta nie zaburza gospodarki elektrolitowej organizmu. Oczywiście w Twoim wieku lepiej nie przesadzać z kofeina bo co bedziesz pił za 10 lat 

TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
16lat i zmęczenie...
Piękny wiek korzystaj z tego nie łap się za stymulanty bo to bilet w jedną strone, z jednej kawki zrobią 3x podwójne es później wejdą pre i troche Cię potarga.

1
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Co o tym sądzicie: powiększenie penisa - naturalne środki
Następny temat