*nie uzywac zbyt długo ??
mysle ze 2miesiace to najdluzej ze wzgledu na triclosan. jesli byles zadowolony po tych 2 miesiacach zrob przerwe od iwostinu na 3-4 tygodnia[najlepszy "odpoczynek" miedzy przyjmowaniem antybiotyków i antyseptyków takich jak triclosan to okres ok 3 miesiecy]
*"do wczoraj przez długiii okres nakładałem własnie benzacne 5%"
zmien na 10% punktowo lub sproboj brevoxylu[ma troszkę inna formułe, o ile sie nie myle jest tam zasotsowana tzw hydrobaza]. benzoil zawarty w benzacne wlasnie ma za zadanie zlikwidowac zaskorniki

zauwazylem ze wogole wiekszosc opisów mowi PRZECIWZASKÓRNIKOWY a nie PRZECIWTRADZIKOWY

sam stosowalem 10% przez 4miesiace i to na wiekszosc twarzy. no niestety mam tak ciezki tradzik na ktory lecze sie 4lata i narazie nic nie pomaga..ale ciagle szukam
*"był taki okres ze na brodzie wyskoczyło mi wiecej niz zwykle tych syfów"
hmm.. a moze to zapalenie mieszkow wlosowych oraz tradzik? syfy pojawiaja sie po goleniu szczegolnie czy nie? jesli to jest zwiazane z zapaleniem mieszkow wlosowych+
krostki po goleniu zastanow sie nad ACNE DERM'em [kwas azealinowy20%] kosztuje ok 20zl. po okresie stosowania 4-6miesiecy poprawa NAPEWNO nastąpi[kwas azealinowy mozna przyjmowac do roku czasu]
*Dalacin T
drogi i srednio skuteczny antybiotyk. stosowalem pomogl troszeczke nie powiem. niestety bakterie szybko sie uodparniaja. ale Ty masz lekki tradzik[moze prawie zaden

] wiec powinien pomoc.
umyj twarz jakims zelem antybakteryjnym, osusz delikatnie, mozesz dodatkowo przetrzec tonikiem. nałóż na czysty palec i delikatnie rozsmaruj na i wokol zmian. na koniec mozesz na syfki nalozyc taką malutką warstwę aby przypadkowo sie nie starla i aby antybiotyk oddzialywal dluzej na bakterie. po ok 30minutahc jak wyschnie/wchlonie sie to zastosuj iwostin
powodzenia
heh..ja juz sie niejako pogodzilem ze stanem mojej skory. ale dalej walcze. 2 proby samobojcze daly do myslenia ze jednak warto powalczyc
Zmieniony przez - h4h4 w dniu 2007-07-18 14:56:04