Witam . Zwracam się do Was z pytaniem , czy jak moge to chodzić w rashguardzie na judo ?? I jeszcze jedno , czym sie różni biała Judoga od niebieskiej ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kolorem ; P
A co do rasha, to startować w nim na zawodach i tak nie możesz(no chyba że sie przepisy zmieniły).
A co do rasha, to startować w nim na zawodach i tak nie możesz(no chyba że sie przepisy zmieniły).
...
Napisał(a)
startować jak startować, ale wielu judoków coś zakłada pod judogę na trening. po prostu rash czy co tam (równie dobrze sprawdza się stara, mocna koszulka lub longsleeve) chroni od obtarć i zadrapań nieuniknionych kiedy się zakłada judogę na gołe ciało.
barwy biała i niebieska to pochodna przepisów na zawodach wyższej rangi. o ile pamiętam, jeden z wyczytanych (bodajże drugi, ale głowy nie dam) musi mieć niebieską. w praktyce treningowej lepsza jest niebieska - nie widać tak na niej zabrudzeń i starzeje się ładniej, tzn nie na szaroburo tylko na kolor jaki mają stare solidne dżinsy
barwy biała i niebieska to pochodna przepisów na zawodach wyższej rangi. o ile pamiętam, jeden z wyczytanych (bodajże drugi, ale głowy nie dam) musi mieć niebieską. w praktyce treningowej lepsza jest niebieska - nie widać tak na niej zabrudzeń i starzeje się ładniej, tzn nie na szaroburo tylko na kolor jaki mają stare solidne dżinsy

...
Napisał(a)
Co do niebieskiej-białej to j/w no i ewentualnie biała szybciej może się ubrudzić (jakieś plamy będą bardziej widoczne) . Co do rasha to ja jak chodziłem na judo to nie nosiłem rasha , tyle że w tamtych czasach nie wiedziałem co to jest :) Jeśli lubisz to noś , wątpię żeby trenerowi lub komuś z ćwiczących to przeszkadzało .
...
Napisał(a)
Kolory kimon są dla odróżnienia na zawodach, pierwszy wyczytany do walki musi mieć niebieskie, kiedyś zawodnik zawiązywał czerwony pas co było za mało czytelne dla kibiców i myliło czasem sędziów.Co do noszenia czegoś pod kimonem to np mój trener nie pozwalał a było to jakieś 15 lat temu, mówił że koszulki nosza kobiety, ja w swojej sekcji juz taki surowy nie jestem
a na zawodach i tak musisz mieć na gołe ciało nałozone...

...
Napisał(a)
Dzięki z góry za wypowiedzi ;) .
Jednak chyba kupię niebieską judoge ;d
Jednak chyba kupię niebieską judoge ;d
...
Napisał(a)
to znowu ja . ;P
mam jeszcze 1 pytanie . czy jako judoka z bialym pasem moge nosic niebieska judoge ?
mam jeszcze 1 pytanie . czy jako judoka z bialym pasem moge nosic niebieska judoge ?
...
Napisał(a)
Rash jest bardzo uzyteczny jak trenujesz w zimę na chłodnej sali. U nas tak było. Jak było przerwy to momentalnie byłeś wychłodzony. Rash reguluje temperaturę. No i rzeczywiscie jest mniej otarć.
My baby shot me down ...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!