Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65
Witam,
Czy jeżeli mam podwyższone ciśnienie krwi i udam się do stacji krwiodawstwa oddać honorowo 450ml krwi, to spowoduje to obniżenie ciśnienia w moim organiźmie? Mam na myśli oczywiście chociaż kilka godzin po oddaniu krwi?
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65
A jakiej wartości można się spodziewać? Wiem, że nie można tego określić, ale po prostu orientacyjnie ile to może wynieść. Jeśli moje ciśnienie górne to powiedzmy 140 to czy po oddaniu krwi może spaść o 20?
Szacuny
6
Napisanych postów
89
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1694
co do oddawania krwi - mam koleszke który jest honorowym dawcą i przez 3 lata oddawał krew regularnie co 3 czy tam co 4 miesięcy i biega też w maratonach w każdym bądź razie zrobiło mu się coś takiego że jak teraz zapomni oddac krew co 3-4msc lub mu nie upuszczą w tym czasie, to mu w głowie tak pulsuje jak by miał mu mózg eksplodować albo od tego ciśnienie mdleje,
także przestrzegam tych zagorzałych dobroczyńców..
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65
krzykacz
Uważasz, że ktoś Ci odp na to pytanie..?
Wiem, że się tego dokładnie nie da określić, ja lekarzem nie jestem więc nie mam zielonego pojęcia czego można się spodziewać, ale ktoś może wiedzieć jaka różnica jest możliwa. Czy będzie to około jeden, dwa, pięć, dziesieć czy pięćdziesiąt?
Zmieniony przez - olo89 w dniu 2012-02-15 17:45:01
Szacuny
135
Napisanych postów
4193
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
44201
na ciśnienie krwi ma wpływ tak wiele czynników że nikt Ci nie odpowie na to pytanie. nawet jeśli upuszczenie krwi obniżyło by ciśnienie to wystarczy lekkie poddenerwowanie lub stres i podskoczy o tą wartość, pzdr