Szacuny
34744
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
Witam, nie jest to zadna reklama itp . chciałbym zapytac czy posiadacie w swoich domach thermomixa i czy to prawda ze jest tak rewelacyjny wlasnie dla osob liczacych kcal , makro i majacych zdrowe diety, byłem na prezentacji i kobieta pod niebiosa chwaliła jego walory , no ale nie ukrywam ze cena nie jest zbyt niska i troche powala , Zona cisnie , mnie troche kusi ale wolałbym opinie od osob z forum niz od sprzedawcy który zarabia na wciskaniu takich gadzetów.
Ponoc te nowe licza kcal, makro itp itd no i maksymalnie skracaja czas przygotowywania potraw.
Szacuny
50
Napisanych postów
3653
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21682
Ogólnie z tego co poczytałem to ma ułatwiać gotowanie . Ale w jaki sposób niby pomaga osobom liczącym kalorie i makro to nie wiem . Wiem tylko że nie jest to tanie urządzenie . Ponoć naprawa droga , nie wspomnę o częściach . Samo urządzenie swoje kosztuje . Nie będę tutaj doradzał , czy odradzał , nie piszę tu jako specjalista , zostawię tylko tutaj swoje zdanie :) Mianowicie dla mnie bezsensowny wydatek na bajer co niby ma robić wszystko za Ciebie. Ale zaznaczam jeszcze raz : Nie znam się :) .
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Z urządzeń ułatwiających fit-gotowanie, chyba najwięcej dobrego czytałam tu o Actifry'u... Można zrobić frytki prawie bez tłuszczu, podpiekać jedzenie.
Natomiast zważyć składniki przed wrzuceniem do jakiegokolwiek urządzenia i obliczyć makro, to chyba dla wprawionej osoby żaden problem.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
106291
Napisanych postów
378295
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711522
tych urządzeń jest kilka w różnych cenach nie wiem co tam ci proponowano.
w ogólnym rozrachunku u większości wiem że się to nie sprawdza i nie opłaca
po pierwszym zachwycie większość ludzi wraca do tradycyjnego gotowania
ja np. kupiłem kombiwar za sporo kasy kiedyś i jedyne co w nim robię to frytki
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Co do liczenia kalorii przez urządzenie - ma sens jedynie wtedy, kiedy jest możliwość samodzielnego wprowadzenia kaloryczności i makro poszczególnych produktów. Jeśli jest to na stałe zaprogramowane w pamięci bez możliwości zmian, to może się później okazać, że 2/3 produktów nie używasz, a drugie tyle brakuje lub wymaga korekty...
Ja sobie kiedyś kupiłam z rozpędu wagę z możliwością obliczania makro i kalorii kilku produktów łącznie... Co z tego, kiedy była dołączona książeczka z kodami, z której większości produktów nie potrzebowałam, niektóre miały makro produktów z zagranicy (np. mleko o innej zawartości tłuszczu, niż standardowa w Polsce), wielu mi brakowało, a waga sama w sobie okazała się dość marna :).
Dlatego zanim się ewentualnie wyda kupę kasy, lepiej się upewnić w szczegółach.
106291
Napisanych postów
378295
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711522
tak naprawdę wszystko zależy od zasobności portfela
jeśli dla was to nie jakiś duży wydatek można spróbować
jeśli jednak miało by to nadszarpnąć budżet domowy to moim zdaniem nie warto
zakładając że dobry obiad w jakies sensownej knajpie kosztuję 20 zł a ty 10 zł musisz wrzucić na produkty
to masz 450 obiadów do zjedzenia na mieście
jak dla mnie to za droga zabawka
na upartego kupujesz kombiwar za 300 zł teraz i w nim prawie wszystko zrobisz
a jakies ciasto wyrobić ręcznie to już chyba nie taka duża filozofia tak naprawdę
osoby które prowadzą takie pokazy potrafią to swietnie sprzedać , na tym to polega
Szacuny
50
Napisanych postów
3653
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21682
właśnie tutaj chcę poprzeć lodzianina że gotowanie to nie żadna filozofia . Wydać kope kasy żeby cos za mnie ciasta ugniatało trochę mija się z celem . Powiem Ci taką ciekawostkę . Pracowałem w restauracjo-pizzerni tak to nazwę:D . I rozmawiałem z osobą co pizze robi . W pracy używa maszyny do mieszania cista bo wiadomo robi to masowo . ale radził mi że jak będę chciał robic pizze w domu to nigdy w życiu nie wyjdzie Ci tak dobre ciasto z maszyny jak ugniecione własnoręcznie . :)
Szacuny
17763
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Coś podobnego kolega chce chyba kupić bo jego znajomi mają, wrzuca się składniki samo miesza i np wypieka chleb czy ciasta, podobno jest spoko. Jutro się podpytam w pracy
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
106291
Napisanych postów
378295
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1711522
anubis84
Coś podobnego kolega chce chyba kupić bo jego znajomi mają, wrzuca się składniki samo miesza i np wypieka chleb czy ciasta, podobno jest spoko. Jutro się podpytam w pracy
no to taki automat do chleba/ciasta kupisz za max 3 stówki