Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Czy te pieczywo z biedronki jest ok?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10806

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 183 Wiek 146 dni Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4713
Jakieś 4 razy w tygodniu zdarza mi się zjeść bułkę czosnkowa lub zwykle bułki z biedronki. Jest to dla mnie dobre źródło kalorii i węgli (jestem na masie). Czasami kupie 5 bułek i z uśmiechem na twarzy moge dodać +1000kcal, 180 węgli i 30g białka do bilansu dziennego. Czy pieczywo z biedronki jest ok, czy powinienem bardziej unikać tego typu produktów.
Poniżej zdjęcia :





Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 45 Wiek 5 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 1431
Wiadomo, że przy takiej ilości nie ma się co przejmować, ale skoro auto tematu zjada ich więcej, myślę, że warto wybrać pieczywo z jakiejś sprawdzonej piekarni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51846 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350785
A jesz te bułki same, czy coś do nich dodajesz?
Jeżeli posiłek jest odpowiednio zbilansowany, to śmiało możesz wrzucać to pieczywo, acz jeżeli chodzi o bagietki czosnkowe, to raczej lepszą opcją będzie zrobienie ich samodzielnie - wtedy masz pewność ile masła wliczyć do bilansu.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705602
Osobiście białego pieczywa nie traktowałbym jako stałego elementu diety .Istnieją wyraźne dowody na to, że regularna konsumpcja białego pieczywa może być czynnikiem zwiększającym ryzyko rozwoju nadwagi i otyłości oraz, że eliminacja białego pieczywa z diety – wspomaga odchudzanie. W przypadku pieczywa otrzymywanego z mąki z pełnego przemiału sytuacja wygląda odmiennie. Zwiększone jego spożycie nie koreluje ze wzrostem ryzyka przyrostu tkanki tłuszczowej, a eliminacja niekoniecznie wspomaga odchudzanie. Warto o tych faktach pamiętać, bo ostatnio bywają one bagatelizowane. Osobiście jem pieczywo, kupuje w zaprzyjaźnionej piekarni i są to bułki żytnie. Zazwyczaj kupuje kilkadziesiąt sztuk i zamrażam. Jak wchodzę do piekarni to pani już wie że ma wszystkie bułki pakować.

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78013 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766879
Wybór pieczywa stanowi problem chyba dla większości osób, które chcą poprawić swoje nawyki żywieniowe, sylwetkę, a przede wszystkim zdrowie. Osoby, szczególnie niedoświadczone eliminują pieczywo że swojej diety nie zdając sobie sprawy z tego, że wcale nie jest to konieczne. Jeżeli już chcemy wrzucić pieczywo jako źródło węglowodanów, to warto aby było ono dobrej jakości. Niestety wklejone przez Ciebie to zwykłe pieczywo pszenne najgorsze z dostępnych. Polecam bazować na pełnoziarnistym, pumpernikiel, żytnie, razowe, orkiszowe, graham. Tutaj możesz poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/5424/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51846 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350785
Chyba musimy w gronie moderatorskim ustalić na prv jedną wersję - Czy jesteśmy tradycyjni, czy nowocześni.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Usunięty przez flex1976 za pkt 1 regulaminu
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705602

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Usunięty przez Koniu151 za pkt 1 regulaminu
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51846 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350785

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 183 Wiek 146 dni Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 4713
Bułki jem suche, może to się wydaje dziwne ale lubię sobie przegryźć tak samą bułkę :D. Jeśli moge to smaruje bułki serkiem wiejskim, albo dodaje żółty ser
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9152 Napisanych postów 83455 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705602
Na samych bułkach to Ty formy nie zrobisz .
Tutaj możesz przeczytać o podstawach:
https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego
https://www.sfd.pl/-t276436.html 
Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal
https://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
https://www.sfd.pl/-t1135388.html  - Źródła węglowodanów w diecie.
Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2
https://www.sfd.pl/temat315296  - Dieta - ułóż sam/a
https://www.sfd.pl/temat398329  - Komponowanie posiłków i znaczenie odpoczynku (szerzej niż w innych tematach)
https://www.sfd.pl/Ilość_posiłków-t237159-s0.html

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17763 Napisanych postów 132940 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464506
bułka dziennie ok, 5 bułek dla mnie już przesada, są lepsze źródła węgli których mozesz użyć.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 5 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 726
Najlepiej samemu zrobić prosty chlebek razowy/pełnoziarnisty. Prócz oczekiwania na zakwas to robota na 20 minut plus wypiek. A można dodawać do porzygu dodatków plus masz pewny BTW. Niestety zauważyłem u siebie, że kilka dni po wypieku takim bochenkiem można cegłę zastąpić , dlatego trzeba celować w szybką konsumpcję lub ilość konsumentów.

Osobiście z Biedry bardzo chleb tej marki, ale ku*as znów podrożał.





Zmieniony przez - wolfram1991 w dniu 2019-07-04 20:04:52
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cheat meal

Następny temat

Dieta

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły