Witam chciałem zapytać, czy te objawy mogą być nawrotem przepukliny, czy tylko nadwyrężenie. Po wiosłowaniu Pendlay' a po 10 powtórzeniach na ciężarze 24,5, a potem 8 powtórzeń na ciężarze 26,5 pojawiło się dziwne uczucie w okolicach pachwiny jakby wewnątrz, dotykałem się dookoła tego miejsca I nie czuje żadnego bólu, wypukłości, asymetrii ani nic takiego, ale trochę się zaniepokoiłem. Robiłem małą rozgrzewkę na nogi, ale nie była dokładna i nie poświęciłem jej dużo czasu. Podczas chodzenia, siedzenia i leżenia czuje to miejsce, ale nie jest to mocny ból albo nic takiego. 2 dni temu robiłem wiosłowanie klasyczne i jeszcze wcześniej podchwytem i nachwytem i nic mi nie było, 6 miesięcy temu tez robiłem martwy ciąg na ciężarze 70 kg i tez nic. Czy to jakieś nadwyrężeniu, czy coś w tym stylu czy może rzeczywiście przepuklina, co mam robić ? Operacje miałem dawno około 6-7 lat temu od tego momentu nic mi nie dolegało.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Być może przypadek który kojarzysz ze starą sprawą. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać usg.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Miałem przepuklinę pachwinowa .siatka .pomimo 7 lat od zabiegu nieraz zdarza się nadwyrężenie jakieś w tej okolicy i dziwne rwanie w okolicy blizny .Panika się pojawia bo wiadomo że nikt nie chce nawrotu .zazwyczaj mija szybko .Jeśli ci nie przejdzie po kilku dniach to udaj się do lekarza
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Nie wiem czy miałem siatkę wstawiana podczas operacji miałem około 9 lat, nie czuje bólu w okolicach blizny, tyko lekki dyskomfort podczas chodzenia który jest w okolicach pachwiny w środkowej części. Dotykałem się w okolicach i nic nie ma. Może po prostu panikuje za bardzo. Odpuścić wiosłowania, martwe ciągi i tego typu ćwiczenia na jakiś czas i obserwować czy nic się nie pojawia w okolicach pachwiny ? Mogę wykonywać chociaż ćwiczenia Na biceps, triceps, klatkę i brzuch ?
...
Napisał(a)
Jestem po dwóch przepuklinach, pierwsza w wieku 13-14 lat - pachwina. Jakieś 4 lata temu miałem przepuklinę pępkową. Jestem od tego momentu bardzo restrykcyjny jeśli chodzi o technikę wykonywania ćwiczeń, nawet kosztem ciężarów. Do tego odpowiednie oddychanie przy ćwiczeniach i jak na razie nawrotu nie ma. Mało tego, nie miałem sytuacji żeby po treningu czuć te miejsca, nie miałem siatki wszywanej, jedyny plus, że operację wykonywali chirurdzy z którymi moja mama pracuje na bloku operacyjnym i wiem, że postarali się bardziej aniżeli komuś innemu. Radzę obserwować to miejsce, jeżeli ból nie ustąpi to lekarz niestety.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!