Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
Od paru dni coraz bardziej puchnie i boli mnie górna warga. Myslałem ze po kilku dniach ból się zmniejszy, ale jest zupełnie odwrotnie. Podejrzewałem ze byc może ,zbiera mi sie ropa zęba, ale ten nieszczęsny pęcherzyk podskórny mam dokładnie po bocznej stronie górnej wargi...Nie potrafie swobodnie mówić ani jeść, dzis nie wytrrzymałem i w aptece kupiłem lek na opryszczke -Hascovir - posmarowałem juz 3 razy ale to nic nie daje .. mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie mi pomóc.
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
Witam! Wczoraj byłem z raną w kontroli, jest bardzo dobrze, lekarze dziwili się że tak ladnie sie goji i że nie bedzie żadnych sladów, bo podobno to było okropne... zmieniono mi sączek (jak zobaczyłem jaki on był długi to byłem w szoku), założono taki mały, oraz zrobiono nowy opatrunek. Dzis po poludniu ide już ostatni raz do kontroli, majom zjąć mi sączek i zostawić sam opatrunek.... Boofi: wielkie dzięki za pomoc i rady
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
moze masz cyfrówkę - zrób zdjecie i wyślij ! bo nie wiadomoco to
jesli to opryszczka to znajdowały by sie na skórze ęcherzyki wypełnione surowiczym płynem - raczej nie ropą !
było by nieprzyjemne , drapało
co do hascoviru - smaruj kilka razy dziennie ! myj rece za kazdym razem - jesli opryszczka to moze sie przeniesc na rodzine , na narz. plciowe !
miejsce mozesz dezynfekowac - moze byc woda po goleniu , spirytus !
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
nie mam cyfrówki niestety, ale to chyba nie ropa, smaruje Hascovirem i to cos pod skórą zaczyna przybierac kształt jakby jakiejs krosty albo wrzodu...opuchlizna ciagle jest taka sama..
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
teraz to smarowalem, zauwazylem na wardze w tym miejscu gdzie mam tą opuchlizne jakby takie malutkie 3 pecherzyki.. ale nie mam pojecia czy tak to powinno wygladac.W każdym razie, mnie to cholernie boli
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
spuchnięte to chyba bez przesady jesli miała by to być opryszczka ?
a co na to mówi mama / tata i inni - widzą mogą ocenić ! a na pewno juz sie z opryszczka spotkali
1
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
Nikt z mojej rodziny i znajomych, którzy mnie dzis widzieli nie miał aż tak spuchniętej wargi z powodu opryszczki... Czy to możliwe, że ta opuchlizna moze byc spowodowana faktem, że mam blisko tego miejsca dziurawą dwójke z której wypadło mi wypelnienie jakis czas temu? Wg mnie, to chyba nie przez tego zęba, ponieważ opuchlizna pojawila sie jedynie na wardze (dokladnie na tej czewonej czesci ) a nie na dziąśle czy podniebieniu.
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
a ja widze ze ejstes w goracej wodzie kąpany !
wiec moowisz wypełnienie a ja powiem tak ze ejsli zakazenie doszło do korzeni i przez nie do okolicy okołowierzchołkowej to ta opuchliza moze być zejściem ropnia okołowierzchołkowego w podśluzówkowy !
do tego z racji osłabienia organizmu opryszczka ...
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4010
teraz wstalem, mam trzy razy bardziej spuchnietą warge, w nocy czułem "pulsowanie"... to chyba jednak z tego zemba:( zaraz ida sie zarejestrowac...3mcie za mnie kciuki....