U mnie w mieście nie ma żadnej sekcji MMA, jest jedynie Boks i Karate Kyokushin, za niedługo chcę pójść na boks, ale gdy będę pełnoletni planuję dojeżdżać na treningi MMA i tutaj pojawia się moje pytanie, czy warto będzie w pozostałe dni (w które nie będę na MMA) dojeżdżać do tego samego klubu na np. kickboxing, BJJ czy zapasy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kickboxing, BJJ czy zapasy które wymieniłeś to przeważnie części składowe MMA, więc ich trenowanie zawsze wpłynie lepiej na późniejsze treningi MMA.
2
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html
...
Napisał(a)
Yoshi87Kickboxing, BJJ czy zapasy które wymieniłeś to przeważnie części składowe MMA, więc ich trenowanie zawsze wpłynie lepiej na późniejsze treningi MMA.
a co w przypadku treningów siłowych czy kondycyjnych, na które też musiałbym mieć czas, a oprócz sportu jest jeszcze szkoła i właśnie najgorszy w tym wszystkim jest czas, do tego muszę też mieć czas na odpoczynek, zakładając że miałbym przykładowo 2 treningi MMA tygodniowo (początkowo) i 1 trening dodatkowo to lepiej szlifować dodatkowo stójkę, czy parter?
...
Napisał(a)
O Jezu, chłopaku, Ty jeszcze nie miałeś ani jednego treningu a dzielisz skórę na niedźwiedziu i kombinujesz A ZA ROK TO JA BĘDE ROBIŁ TO, TO I TO. Stary, za rok czy tam za ile ta Twoja pełnoletniość będzie to Ty może żyć nie będziesz, co Ty planujesz?
Zaczniesz chodzić to zobaczyć czego CI brakuje, czy stójki czy parteru, w czym przegrywasz, z czym masz kłopoty i pod tym kątem pójdziesz na dodatkowe treningi.
A z treningami kondycyjno-siłowymi zaczekaj, MMA samo w sobie da Ci w kość, dodatkowe sesje na siłce będziesz dodawać jak zaczniesz się w pełni regenerować po treningach w klubie. A 5 treningów tyg dla młodego człowieka który nie startuje w 5 olimpiadach przedmiotowych a za przeproszeniem popierduje sobie w szkolnej ławce to raczej nie jest duże obciążenie: 3 treningi SW, bieganie i jakieś tam obwody dla wytrzymałości siłowej. Dasz radę
Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2018-01-08 22:46:37
Zaczniesz chodzić to zobaczyć czego CI brakuje, czy stójki czy parteru, w czym przegrywasz, z czym masz kłopoty i pod tym kątem pójdziesz na dodatkowe treningi.
A z treningami kondycyjno-siłowymi zaczekaj, MMA samo w sobie da Ci w kość, dodatkowe sesje na siłce będziesz dodawać jak zaczniesz się w pełni regenerować po treningach w klubie. A 5 treningów tyg dla młodego człowieka który nie startuje w 5 olimpiadach przedmiotowych a za przeproszeniem popierduje sobie w szkolnej ławce to raczej nie jest duże obciążenie: 3 treningi SW, bieganie i jakieś tam obwody dla wytrzymałości siłowej. Dasz radę
Zmieniony przez - Gats 2 w dniu 2018-01-08 22:46:37
3
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
Gats 2Wiele lat temu robiłem badania do pracy instruktorskiej muay thai. W ankiecie do badań było pytanie o staż treningowy. Przeciętny wyszedł 3 miesiące. Czyli dużo większe jest prawdopodobieństwo, że za rok zapomnisz o MMA i znajdziesz sobie inne zainteresowanie niż skorzystasz z udzielonych tu rad....A ZA ROK TO JA BĘDE ROBIŁ TO, TO I TO...
...
Napisał(a)
MMA ma rację. średni staż nowych adeptów na treningach na których trzeba zostawić trochę potu i co gorsza szlifować technikę (zamiast siłki) to1-2 miesiące. Ci co zostają zawyżają tę statystykę.
Tak więc najpiderw pochodź na treningi parę miesięcy a potem dodawaj cokolwiek. Musisz wyrobić w sobie nawyk wychodzenia z domu na trening bez względu na pogodę, samopoczucie, handrę itp, itd. Tak by brakowało ci czegoś jak nie pójdziesz.
Tak więc najpiderw pochodź na treningi parę miesięcy a potem dodawaj cokolwiek. Musisz wyrobić w sobie nawyk wychodzenia z domu na trening bez względu na pogodę, samopoczucie, handrę itp, itd. Tak by brakowało ci czegoś jak nie pójdziesz.
1
Never TRY to win a fight.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!