Mam 16 lat (w miarę możliwości) regularnie biegam, codziennie wieczorem ćwiczę i... mam słabość do słodkiego, zwłaszcza coli. Zawsze miałem duży problem z nadwagą, teraz jest nieco lepiej, do spalenia zostały mi "ostatki". Mam więc pytanie: czy jeśli będę spożywał węglowodany to utyję, czy za tycie odpowiedzialne są tylko tłuszcze? Dzięki za odp :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Wcale nie jest naiwny.
Słodziki i inne substancje zawarte w tego typu napojach nie są kaloryczne ;)
Było wiele badań/dyskusji na ten tematu.
Fakt faktem, tego typu napoje w dużych ilościach szkodzą zdrowiu.
Słodziki i inne substancje zawarte w tego typu napojach nie są kaloryczne ;)
Było wiele badań/dyskusji na ten tematu.
Fakt faktem, tego typu napoje w dużych ilościach szkodzą zdrowiu.
...
Napisał(a)
Wszystko zależy od ogólnego bilansu kalorycznego ale można powiedzieć że to węglowodany odgrywają dużą w tym rolę. Cola w 1l ma aż 410kcal. Ja wolę zamiast tego zjeść porządne węglowodany z których energii starczy mi na dłuższy czas i dzięki którym później doświadczę uczucia głodu. Jedząc słodkie raz dwa organizm wykorzystuje energię z cukrów prostych po czym musisz sięgać po kolejne. Dieta niestety wymaga wyrzeczeń 

...
Napisał(a)
Witam, jeżeli będziesz stosował odpowiednią ilość węglowodanów, tłuszczy i białka to nie utyjesz. Najlepiej policz sobie zapotrzebowanie. Jeżeli masz słabość do coli to pij light, max, zero od nich nie utyjesz ;D
...
Napisał(a)
Cola light/zero mi nie smakują ^^. W tym problem. Dziękuję za odpowiedzi :P
...
Napisał(a)
Cola light ma slodzik zamiast cukru i tyle :D czyli i tak jest kaloryczna :D
...
Napisał(a)
Wybierasz - albo przyjemności - albo wygląd.
Twój wybór
Słabość do słodkiego da się przezwyciężyć, wszystko zależy czy jesteś słaby czy mocny psychicznie.
A co do węglowodanów - tak nadmiar 'tuczy'. Po prostu nadmiar energii z węgli jest magazynowany.
Twój wybór

Słabość do słodkiego da się przezwyciężyć, wszystko zależy czy jesteś słaby czy mocny psychicznie.
A co do węglowodanów - tak nadmiar 'tuczy'. Po prostu nadmiar energii z węgli jest magazynowany.
...
Napisał(a)
musisz się nauczyć sobie odmawiać :)
"Ćwicz jak zwierzę, żeby wszyscy się ciebie bali"
...
Napisał(a)
ja mam słabość do słodyczy ale jak powiem nie to nie jest :P
"Ćwicz jak zwierzę, żeby wszyscy się ciebie bali"
...
Napisał(a)
Puzder no faktycznie kaloryczna, szklanka (250ml) coli light 0,5 kcal...
...
Napisał(a)
A i jeszcze 1 ja zanim byłem na diecie też piłem dużo normalnej Coli/Pepsi o light, max, zero itp nawet nie chciałem słyszeć a co dopiero smakować, teraz pije tylko to i przyznam szczerze że smakuje mi lepiej ;)
...
Napisał(a)
ptr9110Puzder no faktycznie kaloryczna, szklanka (250ml) coli light 0,5 kcal...
Jesteś naiwny jeżeli wierzysz w to

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!