Szacuny
1
Napisanych postów
2
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
29
Mam 15 lat ćwicze regularnie od 6 miesięcy. Wzrost 180cm waga 73kg w bicku 34cm. Chciał bym rozbudować masę mięśniową i mam na oku
Monohydrat kreatyny. Czy mogę go stosować w moim wieku?
Szacuny
550
Napisanych postów
6647
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
47645
Witaj!
Ogólnie wytyczne na opakowaniach suplementów są takie, że przeznaczone są one dla osób pełnoletnich lub można je stosować za pozwoleniem rodziców.
Kiedyś nawet lekarze odnosili się sceptycznie odnośnie kreatyny, jednak najnowsza wiedza naukowa i badania mówią o jej bezpieczeństwie i zaletach w wieku nawet nastoletnim.
Podsumowania tych badań dokonał Jakub Wiącek - wykładowca poznańskiego AWF.
Ogólnie o suplementacji osób w Twoim wieku możesz przeczytać w kolejnym artykule tego samego autora, jednak finalnie warto, abyś tak czy tak poinformował o swoim zamiarze rodziców i to nie chodzi o względy bezpieczeństwa, tylko o Twój wiek i ewentualny zakup.
Szacuny
120
Napisanych postów
503
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
9798
Ja w twoim wieku jadłem i piłem 4 litry wody dziennie bo się bałem o nerki. Z kazdej lekcji uciekało mi 5 minut na wyjście do toalety, w skali roku odbiło się to tak, ze odstawałem wiedza znacząco od reszty rówieśników, wytykali mnie przez to palcami, ale chociaż jestem duży... Tak serio, to śmiało jedz, wielka krzywda Ci się stać nie może a siła fajnie skoczy
Szacuny
120
Napisanych postów
503
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
9798
Pewnie przybędzie, ale nie myśl o tym w ten sposób, ze to magiczny środek na rozrost łapy. To pomoże Ci poćwiczyć troche ciezej, przetrenować organizm bardziej, co da Ci lepsze efekty. Wszysyko to trening i odpowiednia dieta, cała reszta to miły dodatek który dodaje jakieś 1-5% do całego sukcesu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12445
Napisanych postów
161894
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240269
zales3cb
Mam 15 lat ćwicze regularnie od 6 miesięcy. Wzrost 180cm waga 73kg w bicku 34cm. Chciał bym rozbudować masę mięśniową i mam na oku
Monohydrat kreatyny. Czy mogę go stosować w moim wieku?
co prawda wiek nie bedzie tutaj cie blokowal przed wykorzystaniem suplementu, jednak wraz z wiekiem zazwyczaj idzie doświadczenie a tutaj trudno o to by bylo ono u Ciebie wysokie w tym własnie wieku. wiec kwestia wykorzystania suplementu pozostaje w gestii doswiadczenia, czy bedziesz w stanie wykorzystac produkt w pelni