Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
27
Witam, chcę zakupić do swojej domowej siłowni wyciąg dolny i górny, ale zastanawiam się czy warto kupić atlas z większymi możliwościami treningu - czy jednak same wyciągi i tyle.
A oto zdjęcie tego atlasu, jakby ktoś się pytał o cenę to 800 złoty, czyli dopłacę około 400 złoty względem samych wyciągów
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
2343
Napisanych postów
30729
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271508
lepsza opcja to inwestowanie w wolne ciężary, raz że taniej wyjdzie, dwa ze efektywniejszy trening będzie. Nie wiem też jak stoisz z miejscem do ćwiczeń,ale atlasy są dość gabarytowe,wiec sporo miejsca stracisz.
1
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
weź wyciągi same, na takim atlasie trudno się trenuje, ruchy są bardzo ograniczone i nie wykorzystasz potencjału ćwiczeń np ściągających drążek z góry.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Według mnie zdecydowanie nie warto. Podstawą kształtowania sylwetki są wolne ciężary i ćwiczenia wielostawowe/złożone, a nie na sprzęcie, który jest małofunkcjonalny i zajmuje dużo miejsca.
Sugeruję skupić się na podstawach, czyli sztanga, obciążenie, sztangielki, obciążenie, ławeczka, stojaki, drążek (jeżeli masz gdzie zamontować), roller, karimata i gumy oporowe. Będziesz miał wszystko, co najważniejsze aby odpowiednio zaangażować mięśnie i układ nerwowy do pracy przez wiele lat. Niestety wydatek będzie większy niż na mocno średniej jakości sprzęt, który zaprezentowałeś.