Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
12
Według kalkulatora zapotrzebowania kalorycznego ilość kalorii którą powinienem spożywać to 3240.
Rozkład to:
Białko- 122g
Węglowodany- 446g
Tłuszcze-108g
Moja aktualna dieta rozkłada się tak(2,110 kcal):
Białko- 130g
Węglowodany-240g
Tłuszcze- 70,7g
Czym więc dobić te węgle do 1000 kalorii, w diecie mam już dwie paczki ryżu dziennie, jako że jestem ekto to może rzeczami o niskim indeksie glikemicznym?
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Osobiście mam 500-600g węgli w diecie i nie spożywam żadnych szejków Osobiście nie widzę problemy w zwiększeniu podaży ww w stałym pokarmie bowiem można wykorzystać również niekiedy formę płynną.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-10-30 17:02:06
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Przede wszystkim wylicz swoje zapotrzebowanie kcal wzorem a nie kalkulatorem. Poza tym, zapraszam do artykułu z opisem zalecanych źródeł węglowodanów. Jest tego bardzo dużo.
Przede wszystkim wylicz swoje zapotrzebowanie kcal wzorem a nie kalkulatorem. Poza tym, zapraszam do artykułu z opisem zalecanych źródeł węglowodanów. Jest tego bardzo dużo.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Dostosuj się do w/w wskazówek.
Swoje CPM oblicz za pomocą specjalnie opracowanego wzoru, niemniej jest to tylko oszacowanie. Istnieje wiele innych (bardziej odżywczych) źródeł węglowodanów do wyboru.
Szacuny
39
Napisanych postów
153
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
38188
Jeśli masz problemy z zjedzeniem dużej ilości węglowodanów w ciągu dnia takich jak ryż, kasze, ziemniaki itd. dobrym rozwiązaniem jest robienie sobie różnego rodzaju shakeów węglowodanowych przykładowo dajesz 100 gram ugotowanego ryżu basmati, 150 gram banana i do tego z 25 gram rodzynek, woda i do blendera i masz około 125 gram węgli co daje Ci już 500 kcal. Taki shake jest też lepiej strawny dla Twojego żołądka.
Doradca dietetyczny/ Trener personalny.
Potrzebujesz pomocy w ułożeniu diety ? Zapraszam do kontaktu.
Szacuny
354
Napisanych postów
953
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
53586
Shejki są dobrym wyjściem, ale odradzam rodzynki. Mogą być na bazie różnych płatków zbożowych jak gryczane, kukurydziane, owsiane. Banan spoko, zawsze w szejku dodaje odpowiedniej, gładkiej konsystencji. Można dorzucić trochę innych owoców. Może być np. budyń domowej roboty.
Ciężko polecić konkretnie, nie znając diety. Bo np. jak dieta jest dobrze ułożona, to można nawet korzystać - jako przekąska, w odpowiednich ilościach - z chrupek kukurydzianych dobrej jakości.
Szacuny
39
Napisanych postów
153
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
38188
Arthass
Shejki są dobrym wyjściem, ale odradzam rodzynki. Mogą być na bazie różnych płatków zbożowych jak gryczane, kukurydziane, owsiane. Banan spoko, zawsze w szejku dodaje odpowiedniej, gładkiej konsystencji. Można dorzucić trochę innych owoców.
Może być np. budyń domowej roboty.
Ciężko polecić konkretnie, nie znając diety. Bo np. jak dieta jest dobrze ułożona, to można nawet korzystać - jako przekąska, w odpowiednich ilościach - z chrupek kukurydzianych dobrej jakości.
Dokładnie, kombinacji jest bardzo dużo, ja chciałem tylko zobrazować, że w taki sposób można łatwo dobić brakujące makro i kalorie.
Doradca dietetyczny/ Trener personalny.
Potrzebujesz pomocy w ułożeniu diety ? Zapraszam do kontaktu.
Szacuny
3133
Napisanych postów
15808
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
146709
Takie szejki (wysokokaloryczne), mogą zrobić też kuku z układem pokarmowym, jelitami. Inaczej jest, jak pokarm jest stały.
Ale uważam, że mogą być dobrym rozwiązaniem od czasu do czasu, jak ma się mega problem z węglami, czasem dobrze jest po prostu podbić tłuszcze, zamiast wciskać w siebie jedzenie na chama.