Szacuny
1
Napisanych postów
203
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2955
Zastanawiam się czym przyprawiać piersi z kurczaka (z Biedronki :P ) podczas redukcji?
Obecnie żona stosuje, oliwa z oliwek, przyprawa do kurczaka i dań z drobiu (prymat), przyprawa kebab-gyros (prymat), czosnek granulowany, cebula. Co usunąć lub co używać?
Szacuny
1
Napisanych postów
86
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
550
Witam,
W zależności od kompozycji diety możesz dodać oliwę. Ja osobiście nie używam oliwy, a jedynie same przyprawy i "smażę" piersi na patelni teflonowej. Przyprawy nie mają wielkiego wpływu na pokrycie Twojego zapotrzebowania, więc z przyprawami możesz komponować dowolnie. Jeśli użyjesz np. suszonych papryczek chili lub jakiejś innej pikantnej przyprawy to lepiej. Ostre przyprawy mają wpływ na poprawienie metabolizmu (wiem, że niektórzy to traktują jako mit), ale jak to się mówi ziarnko do ziarnka :)
Czosnek ogolnie rzecz biorąc zawiera sporo węgli, jednak przy tak znikomych ilościach jak przyprawienie mięsa nie powinien mieć większego wpływu.
Powodzenia!
Zmieniony przez - nadaal w dniu 2015-01-20 19:22:12
Szacuny
0
Napisanych postów
16
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
657
Jestem na redu i korzystam z : curry kamisa, złoty kurczak kamis + chilli, shoarma i jeszcze curry z kotanyi. Głównie patrzę na to, by w przyprawie nie było cukru. Fajnie jeżeli są jakieś przyprawy poprawiające termogenezę jak imbir, kurkuma czy cynamon.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1
Polecam ci łyżkę oliwy z oliwek wyciśnięty czosnek oraz majeranek połączony z papryką, dużo nie potrzeba a sam mięsa sam się wybroni z lekką ostrą nutą :)