Witam ponownie
CKD juz znasz i jak wiesz - sprawa weglowodanow na takiej diecie jest prosta (do 20g/dzien w pierwszych 2 tygodniach aby szybciej wejsc w ketoze a potem mozna zwiekszac ich ilosc - w malym skrocie przypomnienie tylko

)
TKD jest rowniez dieta ketogeniczna - jednak tutaj sprawa weglowodanow wyglada nieco inaczej - mianowicie - ladujesz je przed i/lub po TRENINGU silowym. W praktyce wyglada to w ten sposob - ze bierzesz albo przed treningiem (ok. 20min) ok. 25g ww zlozonych i zaraz po treningu tyle samo ww prostych - albo ok. 50g ww prostych tylko po treningu.
Jaki jest cel takiego uzupelniania glikogenu powienienes wiedziec

Jesli nie wiesz - wystarczy zapytac
Tutaj mala wzmianka z oryginalnego forum HST odnosnie drugiego zapytania :
"A ckd is harder on a normal
HST program, but you can work around it.
A TKD usually has the carbs prior to training, to prove a little energy prior as well as it increases glycogen formation after a training session more.
But in theory, a TKD will have to have a full refeed sooner or later, because you are fighting a losing battle agaist glycogen depletion, especialyl during the 15's. DUring the 5's its not as important."
Wybor diety jak widzisz - pozostawiamy Tobie
Jesli nadal jestes zainteresowany roznicami w dietach CKD/TKD a lubisz czytac (po angielsku

) mam dla Ciebie swetny link z malym porownaniem obu diet :
http://www.wannabebig.com/printarticle.php?articleid=88
A chce nam sie odpowiadac na kazde Twoje pytanie jesli tylko jestemy w stanie
ps. Ostatnio mam male problemy zarowno z forum jak i komputerem wiec sie mniej udzielam ...

Jestem jednak w trakcie usuwania ich wiec za kilka dni mysle ze wszystko wroci do normy

...miejmy nadzieje..
pozdrawiam
Jak jesz - tak zyjesz
Wiedza to podstawa
Alternatywna Droga