Witaj , nie podajesz po jakim konkretnie pieczywie powstają wzdęcia .
Pieczywo razowe / pełnoziarniste może powodować wzdęcia. Chleb razowy jest dość ciężkostrawny. Pieczywo to jest produkowane na zakwasie naturalnym lub na drożdżach co również może przyczyniać się do wzdęć. Ważne jest ,aby przed zakupem przejrzeć skład pieczywa. Chleb powinien być pieczony z mąki, wody, naturalnego zakwasu lub drożdży. Wszystkie pozostałe składniki mają na celu poprawienie jego trwałości lub wyglądu, ewentualnie smaku. Czasami dyskomfort wywołują włąsnie substancje, które zostały do niego dodane w czasie produkcji.Natomiast białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie .
Poza tym masz inne źródła węglowodanów .
https://www.sfd.pl/-t1135388.html .
Na problem z wzdęciami mogę zaproponować :
https://sklep.sfd.pl/Swanson_Anti-Gas_Enzyme-opis40413.html
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-07-18 21:15:56