Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Długa redukcja - zbyt duży deficyt

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 735

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 277 dni Przeczytanych tematów 71
Cześć,

Właśnie kończę 4-miesięczną redukcję i planuję przejść na strategiczne roztrenowanie i jedzenie na zerowym deficycie. Niestety, bez sensu ciąłem tłuszcze, węgle i ostatnie 1,5 miesiąca byłem na deficycie 900 kcal (1900 kcal vs zero deficytu z 2850 kcal). Czy mógłbym prosić o rady ile gramów białka, tłuszczy i węglowodanów powinienem jeść i co powinienem robić/unikać, żeby nie zalać się tłuszczem po tak długiej złej diecie?

Trenuję codziennie kalistenikę 60 minut. Planuję przez 1,5 tygodnia zejść do treningów na 30% mocy, jedząc na zerowym bilansie (wyliczonym z pomniejszonymi treningami) i kolejne 2,5 tygodnia być na zerowym bilansie (wyliczonym z normalnymi treningami) i wrócić do pełnego trenowania. Później chciałbym przejść znowu na lekką redukcję, gdyż jadę na wakacje dopiero w październiku i chciałbym na nich wyglądać jak najlepiej.

Jak na razie popełniłem błędy w każdym cyklu i w końcu chciałbym zrobić wszystko poprawnie i zdrowo. Dziękuję bardzo za podzielenie się wiedzą i pozdrawiam.

Obecnie mam 79kg, 180cm wzrostu, endomorfik. Moja dieta do teraz to 160g białka, 66g tłuszczy, 151g węgl.

Załączam zdjęcie, jak to na razie wygląda.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34742 Napisanych postów 25139 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282574
Zalewać cię będzie od zbyt dużej nadwyżki kalorycznej której organizm nie jest w stanie przetworzyć a nie od tego czy będizesz miał tyle czy tyle makroskadników . Daj sobie standardowo białka +- 2-2.2g , Tłuszcze +- 1g i reszta węgle . Zacznij od zera na nowo wyliczonego lub od małej nadwyżki i obserwuj a następnie podejmuj odpowiednie kroki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78019 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766910
Bez wątpienia 4 miesiące redukcji tkanki tłuszczowej, to bardzo długo. Szczególnie w sytuacji, gdy 1,5 miesiąca spożywałeś zalewie 1900 kalorii. W takiej sytuacji ciekżko jest stwierdzić, jak wpłynęło to na Twoją gospodarkę hormonalną. Warto jest w tym kierunku wykonać badania, a okres zerowego bilansu energetycznego co najmniej miesiąc, lub też dłużej, jeżeli planujesz dalej redukować do października.

Rozkład składników odżywczych standardowo wg białka, wg tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę do oceny [75kg]

Następny temat

Odchudzanie - porady

Alldeynn
Polecane artykuły