Witam, przystępuje do testów, w których jedynym mankamentem mam rzut piłka lekarską 3kg. Obecny wynik to 11metrow. Jesteście w stanie podpowiedzieć co zrobić żeby zwiększyć ten wynik? Siłę w mięśniach mam, a jednak nie jestem w stanie daleko rzucić piłka:/
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Hahahaha 

Przepraszam - musiałem
Jaka technika rzutu ?
Jeżeli tak jak piszesz - siłę masz to pozostaje fizyka
- optymalny kąt rzutu
- wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
- odpowiedni rozbieg i wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
- jak rzucasz z miejsca to tylko wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
Trenuj powtarzalność rzutu, czyli żeby za każdym razem rzut był taki sam i jak nabardziej zbliżony do idealnego "fizycznie"

Jaka technika rzutu ?
Jeżeli tak jak piszesz - siłę masz to pozostaje fizyka
- optymalny kąt rzutu
- wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
- odpowiedni rozbieg i wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
- jak rzucasz z miejsca to tylko wypuszczenie piłki z rąk w odpowiednim momencie
Trenuj powtarzalność rzutu, czyli żeby za każdym razem rzut był taki sam i jak nabardziej zbliżony do idealnego "fizycznie"
Biegać szybciej, Skakać wyżej,
Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s
...
Napisał(a)
Nic nie napisałeś, rzut za siebie, moze j/w zamaist rzucać pod katem 45 st to masz 15-20 i nie leci w grę i zaraz spada, a może spod jajec jest rzut.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
rzut za głowy, mam uczucie ze techniki mi brakuje, staram sie łapać piłkę w koszyk,z ciała robię łuk i dalej niz 11metrow nie idzie;/ jest ktoś w stanie opisać technikę prawidłowego rzutu od stóp po ręce?
...
Napisał(a)
Nie wiem czy to się da opisać, najlepiej z boku nagraj sobie filmik i ocen jak rzucasz, mzoesz wrzucić na forum.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!