Szacuny
2
Napisanych postów
829
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3404
Czytałem 3 artykuły, których autorzy sugerują, że dawne pozycje bokserskie i gardy były bardziej użyteczne przy ówczesnym stylu walki, natomiast obecne powstały wskutek zmian w regulaminie walk: stosowanie rękawic, zakaz wykonywania pewnych technik itp. Co sądzicie o tej użyteczności?
Szacuny
41
Napisanych postów
10832
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
38587
the benefits of punching with a vertical fist are neutralized when wearing gloves to z pierwszego linku. jeszcze za moich uderzanych czasów obijałem worki "na bosaka", tylko w taśmach z bandaży i faktycznie,lepiej było bić proste pięścią ustawioną pionowo, nie poziomo
Szacuny
2
Napisanych postów
829
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3404
Jeśli chodzi o ustawienie pięści, to mnie najwygodniej uderzać pięścią ustawioną na ukos, czyli przekręcam, ale nie do końca. A takich pozycji odchylonych w tył, na prawie prostych nogach, jeszcze nie wypróbowałem.
Zmieniony przez - sirChris w dniu 2007-03-30 09:15:36
Szacuny
1
Napisanych postów
548
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
7809
Ale chyba lepiej dokręcać pięść, chociaż trochę. To sprawia, że automatycznie dokładasz bark w uderzenie. Chociaż może tylko mi się wydaje, bo jestem przyzwyczajony do takiego uderzania. Sam nie wiem.
Szacuny
0
Napisanych postów
422
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10572
moim zdaniem ustawienie boksera zleży od jeego predyspozycji i stylu walki , gabarytów przeciwnika i stylu walki przeciwnika . Wyższy bedzie miał ( z reguły choć nie zawsze)ręce dalej niższy badziej bedzie miał łąpy bliżej ciała . Ma na to wpływ też strategia . Lecieć na wymiane i dążąc do pół dystancu bedzie miał przeciwnik ręce blizej . Z dystansu punktowanie przeciwnika itp itd
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5663
Właśnie wszystko zalezy od sytuacji. W dystansie trzymam ręce zawsze dalej od twarzy i zwrócony jestem bardziej bokiem,natomiast w półdystnsie ręce blisko tawrzy i reszta ciala bardziej frontalnie. Jakos mi tak lepiej jest.
Szacuny
31
Napisanych postów
1674
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
73472
zeby walczyc tak jak roy jones albo mayweather to sie trza takim urodzic i miec ponad przecietna szybkosc i wyczucie, przecietny gosc w tekiej gardzie dostanie bombe i juz mu sie odechce takiej gardy