Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Depilacja głowy

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3036

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 700 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80096
monkey22
wysoczanin
@monkey22 @patryku5 testowaliście tą depilację głowy już?

Zmieniony przez - wysoczanin w dniu 2021-12-17 00:25:11
Jeszcze nie , dziś kurier ma dostarczyć ale ze to prezent pod choinkę dla żony to pewnie dopiero koło nowego roku bede się bawił i na poczatku tylko bede testował gdzies w mało widocznych miejscach ( za uszami itp:D ) taki zamówiłem i aż jestem ciekaw co to będzie https://allegro.pl/oferta/depilator-ipl-philips-lumea-9000-bri955-00-11077655833?snapshot=MjAyMS0xMi0xNVQxOTowODoyMC4zNDJaO2J1eWVyOzc0M2NkNGU0NmU4YmZlMzVmMjg5MTUwM2U0MDA3YzcwMDE5NWMyOGZkMzhjMzgyNzUwYmY3OWY3YjZmZjZlMDY= 

Ja nie testowałem i szczerze trochę się boje. Mam ten sam laser powinniście być z żoną zadowoleni

Zyj,a nie istniej!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34744 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
patryku5
monkey22
wysoczanin

Jeszcze nie , dziś kurier ma dostarczyć ale ze to prezent pod choinkę dla żony to pewnie dopiero koło nowego roku bede się bawił i na poczatku tylko bede testował gdzies w mało widocznych miejscach ( za uszami itp:D ) taki zamówiłem i aż jestem ciekaw co to będzie https://allegro.pl/oferta/depilator-ipl-philips-lumea-9000-bri955-00-11077655833?snapshot=MjAyMS0xMi0xNVQxOTowODoyMC4zNDJaO2J1eWVyOzc0M2NkNGU0NmU4YmZlMzVmMjg5MTUwM2U0MDA3YzcwMDE5NWMyOGZkMzhjMzgyNzUwYmY3OWY3YjZmZjZlMDY= 

Ja nie testowałem i szczerze trochę się boje. Mam ten sam laser powinniście być z żoną zadowoleni
Ja przetestuje ale w mało widocznym miejscu , zobacze , bardziej nie obawiam sie usuwania a tego że po wielu miesiącach mogą bardzo dziwnie odrastac :D co ma być to będzie , najpierw zaczniemy testowac na innych częściach ciała . No mam nadzieję ze będziemy zadowoleni bo nie tani ten gadżet ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 202 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 2725
Nie polecam jeżeli chodzi o głowę bardzo nierównomierne odrastanie są też łyse miejsca Jak golić to tylko maszynka do zera
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 419 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4598
Cycek2021
Nie polecam jeżeli chodzi o głowę bardzo nierównomierne odrastanie są też łyse miejsca Jak golić to tylko maszynka do zera

Depilowałeś?
Teoretycznie i biologicznie patrząc włos(głównie o cebulkę się tu rozchodzi) jest tak samo zbudowany na głowie jak w innych częściach cała i nie powinno być różnicy, a co do golenia maszynką to rozchodzi się właśnie o te czarne cebulki które widać nawet po zjechaniu maszynką.

Co nie może zabić to wzmocni;]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34744 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Cycek2021
No właśnie ja się tego obawiam bo niby wszedzie reklamują że do 6 miesiecy gładka skóra ale przecież nie mamy wpływu czy część cebulek wyrasta po 4 miesiacach a częśc po 7 ale z drugiej strony jak już głowa wydepilowana to można na bieżąco kontrolowac sytuacje i te odrastające z miejsca atakowac jak tylko zaczną sie pojawiać ,Jak juz dam żonie pod choinkę to jej podpytam co o tym sadzi , siedzi w temacie bo jej siostra używa od 2 lat i dużo z nia gadała o tym wiec zrobie wywiad .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
To jak odrastają to jedna sprawa, a druga to jak dokładnie będziemy "ostrzeliwać" głowę. Mogą być fragmenty pominięte i tam mogą rosnąć kłaczki.
Można to stosować jako wspomaganie golenia ale nie da rady tą metodą na stałe pozbyć się owłosienia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 419 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4598
Panowie i jak z testami? Ktoś potestował cokolwiek?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Ja jednak testowałem laser ale tylko trochę i stwierdziłem że nie warte zachodu , aby calą głowe ostrzelić trzeba mieć wsparcie np żony , trwałoby to pewnie wiele tygodni/miesięcy bo nie można na jednej sesji zbyt dlugo korzystać z lasera, jest ryzyko że nie uda sie wszystkiego ostzrelić bo zwyczajnie pole działania jest ogromne . Ostrzeliwuje się tylko świeżo zgolone włosy więc dodatkowe utrudnienie no i są miejsca które laser wykrywa jako delikatne i nie da sie dokonać ostrzeliwania ( cienka skóra za uszami )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Pewnie taki laser profesjonalny jest duzo skuteczniejszy, ale nadal pytanie jak z bezpieczenstwem... zna ktos moze kogos kto taki zabieg robil? Wiem ze Michael Jordan, ale czy ktos jeszcze to nie;/ W salonach niby mowia ze robili, ale czy im wierzyc...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
monkey22
wysoczanin

I jak z testami?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zerwany mięsień piersiowy - co zrobić?

Następny temat

Nie mogę zgiąć ręki

Spalanie
Polecane artykuły