Szacuny
28
Napisanych postów
676
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
5389
Witam. Mam do Was pytanko w kwestii depilacji twarzy. Otóż od kilku lat walczę z trądzikiem, na którego rozprzestrzenianie po twarzy i duże pogorszenie się stanu skóry ma wpływ golenie się. Na allegro znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item267202217_soraya_depilacja_plastry_z_woskiem_do_depilacji_t.html Myślicie, że zda to egzamin, zdoła usunąć twarde włoski z twarzy? Nigdy się nie depilowałem, co do tego powinienem dokupić, na co uważać? Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Scorpion17 w dniu 2007-11-18 17:02:36
Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.
Szacuny
2
Napisanych postów
124
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
922
jeżlei masz twardy zarost to nie radzę - będzie bolało mocarnie, po wyrwaniu włosa wraz z cebulka skóra będzie podrażniona, możliwośc infekcji i zapalenia + odrost po kilku dniach i potencjalna wrastanie włoska w skóre na polikach można jeszcze jako tako spóbowac ale mimo to nie polecam
Szacuny
157
Napisanych postów
10921
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
43675
zdajesz sobie sprawe w jakim stanie bedzie Twoja skora po depilacji plastrami przy tradziku ??
włoski zostaja wyrwane fakt ale skora przy tym
jest poddana mocenmu podraznieniu !nie radze w ogole nie
wpadlabym na to zeby twarz w takim przypadku (meski zarost)
depilowac plastrami a jak juz to o kosmetyczki ale ok
!a w skrocie odradzam odradzam odradzam
Szacuny
1
Napisanych postów
29
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
198
O kurcze, użycie tych plastrów na twarzy tuż to istne Sepuku!!!!!!
Hm co by ci tu poradzić, myślę że zaczniemy od tego czy musisz używać tradycyjnej maszynki? Jeżeli nie to spróbuj elektrycznej- tylko jakieś dobrej:)Maszynka elektryczna dedykowana jest przy bardzo gęstym i twardym zaroście, ponieważ tradycyjne maszynki powodują wrastanie włosków w skórę - to tak dla przypomnienia:)a i najważniejsze co powinno cię zainteresować nie ingerują tak mocno w skórę twarzy, pozwala to zmniejszyć podrażnienia:)
Druga rzecz to gol się pod zimną wodą (najlepiej ja zahartuj umyj w ciepłej, myślę że masz jakieś odpowiednie kosmetyki, a później zmyj zimną wodą-będzie to trwało trochę dłużej), pozwala to z jednej strony zamknąć pory a z drugiej zmniejsza działanie flory bakteryjnej:). Później tylko przykładasz delikatnie ręcznik, nie wycierasz!!!:)
Powodzenia :)
... ja tą częścią siły która zła pragnąc zawsze czyni dobro...
Szacuny
2
Napisanych postów
124
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
922
o właśnie, ja co prawda nie mam trądziku ale twardy zarost już tak dlatego polecam jak najbardziej golarke elektryczną - komfort nie porównywalnie większy niż machanie zwykłymi jednorazówkami