Mój fizjoterapeuta polecił mi przychodnię, w której mogę zrobić diagnostykę całego ciała za pomocą urządzenia nazwanego QUANTEC. Popatrzyłem w necie, wygląda to na czarną magię, chociaż jak opowiadał, w tej przychodni badanie trwa ok. 2 godzin i jest z obszernym wywiadem. Czyli nie jak w necie piszą - badanie ze zdjęcia jpg i leczenie na odległość... Koszt normalnie 250zł, a jego klienci mają rabat 50zł, więc w sumie to się zastanawiam.
Wg strony przychodni;
Czy ktoś już się badał tą metodą? Posiadacie jakieś informacje na ten temat?
Pozdrawiam
Mateusz
Wg strony przychodni;
Ze stronyKompleksowa diagnoza, za pomocą innowacyjnego sprzętu diagnostycznego (QUANTEC), która określa:
- sprawności funkcjonowania poszczególnych narządów (serce, mózg, wątroba, nerki, trzustka śledziona, płuca, jelita, pęcherz, szpik kostny)
- sprawność funkcjonowania poszczególnych układów: szkieletowo – mięśniowy (diagnostyka kręgosłupa), krążenia, pokarmowy, oddechowy, wydalniczy, hormonalny, rozrodczy i nerwowy
- określenie przyczyn występowania ewentualnych zaburzeń
- poziom obciążenia organizmu przez drobnoustroje, bakterie, wirusy, grzyby i pasożyty (wraz z podaniem ich nazw)
- rodzajów alergii , siły obiciążenia przez nie organizmu
- rodzaju metabolizmu
- niedoboru minerałów, witamin, enzymów trawiennych, mikro i makro elementów oraz określenie dziennego zapotrzebowania na białka, węglowodany i tłuszcze
- dziennego zapotrzebowania na płyny (poziom odwodnienia organizmu)
- psychiczne obciążenia wywołujące stany chorobowe w organizmie np. refluks jelitowo-żoładkowy
Czy ktoś już się badał tą metodą? Posiadacie jakieś informacje na ten temat?
Pozdrawiam
Mateusz