Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czesc mam stan zapalny w krzyzu i lekarz mi dzis przepisal takie cos:
Masc Dicloratio(10mg/g diclofenacu)
Tabletki Olfen 75mg SR tez diclofenacum natricum
Mascia kazal smarowac 3X dzien
Tabletki 1 raz dziennie,ale na ulotce wyczytalem ze mozna brac max dawke 150 mg dzien czyli 2 tabletki
Wiec jak sadzicie moge lykac 2 razy dziennie ten olfen?Czy to bedzie lepiej czy gorzej?
Bo chce szybciej wyleczyc rzecz jasna
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
jakryc zle mnie zrozumiales
lekarz pzrepisal mi raz dziennie 1 tab 75 mg
ale w ulotce psize ze mozna brac i 150 mg an dzien
wiec pytam czy mi nei zaszkodzi i czy lepsze beda rezultaty?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
po pierwsze to jak napisal przedmowca to lekarza nalezy sluchac chyba ze sam wiesz lepiej (sam jestes lekarzem), po drugie jesli w ulotce jest napisane ze mozna 150 mg to nie znaczy ze mozesz tyle wziasc, po trzecie jesli naprawde chcesz sie szybciej wyleczyc a rozwalic sobie watrobe to oczywiscie bierz jak chcesz ale pozniej nie wiń za to lekarza, że czeka cię przeszczep wątroby
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
z wieloma lekami jest cos takiego ze mamy pewna dawkę terapeutyczna - podajesz - utrzymuje sie wtedy lecznicze stezenie , podasz wiecej to czesto i tak bardziej nie zadziała (zapchane receptory , tak duze stezenie ze wieksze nie przyspiesza działania ...)
czesto powyżej wzrasta diametralnie TOKSYCZNOŚĆ ...
czesto ludzie myslą ze jak wezma wiecej to szybciej sie wylecza - a obciążają tylko organizm ...
w niektórych wypadkach - np podawanie antybiotyków - mają dojść w miejsca np słabo ukrwione - podaje sie duze dawki - zeby zwiekszyc w tych miejscach dostepność leku - ale ma to tez negatywne dział. na org.
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.