Szacuny
3
Napisanych postów
11
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
798
Co jakis czas, powiedzmy raz/dwa razy na tydzien wypijam szklanke galaretki, gdyz podobno dobrze robi to na stawy, czy moze to wplynac jakos negatywnie na moja diete? Chodzi tu o diete na mase, ale nie chce nabywac dodatkowego brzucha.
Szacuny
0
Napisanych postów
65
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1584
Nie wiem skąd ten news, że galaretka dobrze robi na stawy:D. Jak w większośći skład galaretki stanowi cukier, a reszta to żelatyna i regulatory kwasowości. Lepiej ci wyjdzie jak zamiast tej galaretki wszamasz 2/3 owoce. Aczkolwiek jak robisz mase, to można sobie też 1/2 razy w tygodniu pozwolić na takie coś.
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3100
Dokładnie,tego typu galaretki raczej nie pomagają stawą... Jeżeli chcesz wzmocnić stawy to lepszą opcją będą galaretki na "kurzych nóżkach" i mięsie:)pzdr
Szacuny
2
Napisanych postów
9
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1874
Ja robię galaretki sam.
Wyciskam sok z 2 cytryn, dodaję słodzik jakieś 10 tabletek w miseczce rozpuszczam 18-20 g żelatyny w gorącej wodzie, potem dolewam sok z cytryny ze słodzikiem czekam aż ostygnie i do lodówki na 2-3 h i gotowe.
Takie coś stosowałem na redukcji ;)
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
10tb słodzika, w sumie zależy jakiego - ale to wydaje się być sporo. Jak ktoś jest tak cukrolubny to polecam eksperymentować zdodatkami takimi jak stewia czy ksylitol
Szacuny
2
Napisanych postów
9
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1874
Te 10 tabletek to na 500ml wody plus sok z cytryny.
Cytryny różnią się między sobą kwaśnością i nieraz może wyjść bardziej słodka a nieraz bardziej kwaśna.
Teraz w sumie już używam stewii