2 wersja diety jest ok (tam się pomyliłeś, dałeś 100g oliwy, myślę, że tyle nie wlewasz

)
Co do treningu to do poprawy.
Ten triceps na 1 ćwiczeniu w plecach nie rozumiem...
daj tak:
- podciąganie na drążku
- wiosłowanie sztangą
- wiosłowanie hantelką
- ściąganie drążka
- coś na bok barków (wymachy boczne lub przeciąganie sztangi wzdłuż tułowia)
- coś na tył barków (wymachy boczne w opadzie tułowia, przyciąganie linek wyciągu górnego do twarzy)
-
wyciskanie sztangi wąskim chwytem
- wyciskanie francuskie//prostowanie ramion z linką
- pompki w podporze tyłem
trening drugi:
- wyciskanie sztangi jest ok
- tutaj zamiast sztangi daj hantle
- tutaj daj jakiś skosik też do rozpiętek
- pompki ok
- DORZUĆ ĆW NA PRZÓD BARKÓW (wyciskanie sztangi lub hantli siedząc 5-6 serii)
- biceps rób tak jak robiłeś
trening nóg:
- przysiady
- przysiady na suwnicy
- prostowanie
- martwy na prostych
- uginanie na maszynie
- wykroki
- coś na łydki
- barków już nie rób
EDIT:
jeśli chcesz mimo wszystko robić barki z nogami, to nie dodawaj tych ćw po plecach i po klatce na barki (czyli rób wszystko tak jak ci poprawiłem, ale bez barków

) a te ćw co na barki rozpisałem daj do treningu z nogami, czyli wyciskanie, 1 na bok i 1 na tył po nogach
EDIT 2:
jakbyś szukał inspiracji:
https://www.sfd.pl/[DT]_Kotlet95-t1050747-s32.html <--- tutaj masz posiłki kolegi kotleta, który jest na redukcji

można smacznie? można!
co do suplementacji, masz złe podejście, zainwestuj w coś, co jest potrzebne. Białko odpada, bo przecież dostarczasz z jedzenia, bcaa też, bo przecież dopiero zaczynasz, po co masz chronić mięśnie, pewnie będziesz progresował mimo redukcji, spalacz też niepotrzebny, bo to dopiero początek.
Ja bym zainwestował w:
- kompleks witamin
- witaminę D
- B complex
- omega 3
- ZMA
- witaminę C
Oczywiście nie musisz brać wszystkiego, tylko ci zaproponowałem co możesz kupić ewentualnie, bo skorzystasz na tym lepiej niż na tym co ty wysłałeś
I jeszcze w bonusie artykuł:
[
https://www.sfd.pl/Redukcja_dla_Juniora,czyli_jak_się_do_tego_zabrać-t916418.html]
Zmieniony przez - DreamEvil w dniu 2015-04-08 06:52:51