Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Odpowiednio dobrana dieta jest kluczem do osiągnięcia sukcesu. Stwierdzenie to słyszeliśmy już wiele razy. Nie wiele jednak osób wie o tym, ja duże ma ona znaczenie. Nie tylko w kwestii kształtowania naszej sylwetki, ale przede wszystkim zdrowia. To, co jemy na co dzień, ma istotne znaczenie dla naszego organizmu, tego, jak się czujemy i jak wyglądamy. Dlatego też zdecydowanie warto zwracać na to szczególną uwagę.
Dieta przede wszystkim powinna mieć odpowiednią ilość kcal i makroskładników, dobraną pod nasz organizm, aktywność fizyczną i cel treningowy. Poza tym bardzo istotna jest jakość źródeł składników odżywczych. Zdecydowanie warto zwracać na nie uwagę.
Dopiero wtedy odejmujesz od zapotrzebowania około 300 kcal i dzielisz je na zalecane ilości makroskładników, które wynoszą: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Do najlepszych ich źródeł zaliczyć możemy:
Szacuny
6
Napisanych postów
316
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
21373
Kiepska ta dieta , jak ważysz 100 kg , ciekawe przy jakim wzroście , to musi to wyglądać inaczej , palisz mięśnie bo w jadłospisie nie masz dobrego źródła węglowodanów ( dla ciebie brązowy ryż ) , jeśli chcesz mieć jak najszybsze efekty , usuń z diety mleko ( płatki zalewaj wodą ), maślankę , galaretkę , biszkopty , polędwice , ser ,dzem i masło.
Szacuny
6
Napisanych postów
316
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
21373
Kiepska ta dieta , jak ważysz 100 kg , ciekawe przy jakim wzroście , to musi to wyglądać inaczej , palisz mięśnie bo w jadłospisie nie masz dobrego źródła węglowodanów , które byś ucinał co dwa tygodnie ( dla ciebie brązowy ryż ) , jeśli chcesz mieć jak najszybsze efekty , usuń z diety mleko ( płatki zalewaj wodą ), maślankę , galaretkę , biszkopty , polędwice , ser ,dzem i masło.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Białko 2g/kg masy ciała. Tłuszcze 1g/kg masy ciała. Skąd w ogóle pomysł na taką dietę? Na podstawie czego ją układałeś? Kompletnie mija się ona z zaleceniami.
Szacuny
9
Napisanych postów
536
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10726
domer
Białko 2g/kg masy ciała. Tłuszcze 1g/kg masy ciała. Skąd w ogóle pomysł na taką dietę? Na podstawie czego ją układałeś? Kompletnie mija się ona z zaleceniami.
Szacuny
5
Napisanych postów
59
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
932
ja zrzucilem szybko i duzo z 104 na 95 kg na diecie z przewaga bialka i tluszczy i mniejszej ilosci weglowodanow - warzywa kasze ( jaglana i gryczana -wolno sie wchlania ) a teraz mam bialkowo tluszczowa wiec cos innego ale obciecie nie zdrowych weglowodanow i z wysokim ideksem duzo robi :)
Szacuny
2
Napisanych postów
79
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1583
Pracuje fizycznie i teraz ćwiczę 3 razy w tyg wydaje mi się ze zapotrzebowanie to ok 3700-3800kcal a dieta powinna miec ok 3400-3500kcal ? mógłby to ktoś sprawdzić żebym miał pewność?