Rozumiem. Bardzo dziękuje za odpowiedź. Nie wiem czy jest sens liczenie tego z kalkulatora BMR. Obliczyłem to raz kilka lat temu i nie robię tego więcej bo poprzez pomiary wiem ile wynosi CPM. Z doświadczenia i dziennika mojego wychodziło, że waga stała mi na około 3000 kcal, na dodatek zmienia mi się to w zależności od aktywności w danym tygodniu. Jestem raczej osobą aktywną, nauczycielem wf, ciągle się ruszam, więc zawyżam w kalkulatora za do dużej aktywności i wtedy w miarę porównywalnie mi to wychodzi CPM. Moje PPM wynosi :1892 kcal. Oprócz tego gram rekreacyjnie w piłkę nożną. Lubię jeść więc zawsze dodawałem sobie białka więcej. Obecnie ważę 85 kg, 189 cm, więc białko wychodzi mi 2,1 kg na kilogram masy ciała. Tłuszczę lubię też mieć wysoko przez smakowitość posiłku, więc raczej je trzymam w graniach 20-27%. W miarę postępu dodaje węglowodany przez co procent tłuszczy spada. Wrzucam wymiary. Ostatnio robiłem tylko pomiar talii więc muszę zrobić korektę. Co do znaczy, że układa się dietę pod dany organizm? Czy wymiary mają wpływ na dietę? Zawsze układałem dietę pod cel (na redukcji obniżam kalorię , ucinam tłuszcz, dodaje białko i zwiększam liczbę warzyw i owoców, a także zmieniam źródła węglowodanów na zwiększą ilość błonnika, natomiast, na masie i utrzymaniu dieta wygląda w sposób, który przedstawiłem)
Waga : 85
Wzrost : 189
Obwód klatki : 104
Obwód ramienia : 23
Obwód talii : 86
Obwód uda : 63
Obwód łydki : 39
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 14,31%
Aktywność w ciągu dnia : nauczyciel wf
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu siłownia - Pull/Push, 2 x w tygodniu piłka nożna
Odżywianie : dieta
Cel : utrzymanie po redukcji
Ograniczenia żywieniowe : nietolerancja laktozy, fodmap
Stan zdrowia : ok
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : witaminy i minerały, omega-3, cytrulina, kreatyna
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
Zmieniony przez - Jarek1993 w dniu 2022-05-01 15:29:32
Zmieniony przez - Jarek1993 w dniu 2022-05-01 18:01:15