Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dieta VLCD informacje

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2648

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, jestem zainteresowany dietą VLCD ponieważ chcialbym sprobowac szybkiego i agresywnego cięcia fatu. Laikiem nie jestem w temacie, aczkolwiek nigdzie nie moge znalezc konkretnych zalozen. Ktos z was zna podstawy owej diety i jak przy tym żyć, co robić a czego nie ? efekty? Nie raz natknalem sie na naprawde fantastyczne 3/4 tygodniowe przemiany i to nawet w kregu moich znajomych. Dodam iz sylwetkowo nie trenuje, ale potrzebuje pare kilo zrzucic na oboz. Trenuje na macie, bardzo intensywnie 8-11 razy w tygodniu, planuje zawodostwo aczkolwiek teraz jestem poza miejscem zamieszkania i chetnie sprobowalbym tej diety zeby troszke sie podciąć wagowo i sylwetkowo przy okazji.
Ktoś stosowal VLCD? Velocity diet czy tam rapid fat loss - jak zwał tak zwał. ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 129 Napisanych postów 180 Wiek 31 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9428
fmmaciek
Ale zauwazyles po tym tygodniu znaczna poprawe sylwetki w efekcie spadku wody i fatu ?

Ja to sprawdzalem na koniec dlugiej redukcji, by dociac fat ktory zalegal na brzuchu. Miesiac czasu bylem na vlcd. Zapasow wody i glikogenu nie bylo juz za duzo to nie wiem jak z tym jest. Jak wejdziesz na 800 kcal z buta nie majac do czynienia z dieta to napewno spadnie sporo. Zeszlo 2kg. Głównie Patrzylem juz na lustro, bylo sucho. Wyjscie z vlcd jest najgorsze mozna bardzo latwo wpasc w cug żarcia.
Nie jestem ekspertem zywieniowym ale tez chcialem spróbować, zle samopoczucie, brak sil, 0 regeneracja, non stop wk... itd. Dziewczyna mowila ze wyglądam jak chory.
Mozna bardzo latwo zepsuc se zdrowie i chec do pracy nad soba.
Dlatego odradzam.
Oblicz zapotrzebowanie, odejmij 500 kcal i zobacz jak zareagujesz.
Rzucanie sie na 800kcal z miejsca to proszenie sie o kłopoty.
Pozdro

Zmieniony przez - GrzechuPe93 w dniu 2019-10-08 22:14:24

Lubię wungiel <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350793
W Twoim przypadku jest to moim zdaniem skrajnie nierozsądne podejście, ale nikt Ci nie zabroni.
Niemniej VLCD, velocity, RFL to nie to samo.
O VLCD poczytasz między innymi tutaj:
https://www.sfd.pl/VLCD__Grupa_wsparcia_[ZAŁOŻENIA_DIETY_str._98]-t1012264.html
Już to powinno Ci dać do myślenia, czy na pewno jesteś w grupie "docelowej".

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-10-07 13:34:39

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9159 Napisanych postów 83463 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 705655
„Witam, jestem zainteresowany dietą VLCD ponieważ chcialbym sprobowac szybkiego i agresywnego cięcia fatu. Laikiem nie jestem w temacie, aczkolwiek nigdzie nie moge znalezc konkretnych zalozen. Ktos z was zna podstawy owej diety i jak przy tym żyć, co robić a czego nie ? efekty? Nie raz natknalem sie na naprawde fantastyczne 3/4 tygodniowe przemiany i to nawet w kregu moich znajomych. Dodam iz sylwetkowo nie trenuje, ale potrzebuje pare kilo zrzucic na oboz. Trenuje na macie, bardzo intensywnie 8-11 razy w tygodniu, planuje zawodostwo aczkolwiek teraz jestem poza miejscem zamieszkania i chetnie sprobowalbym tej diety zeby troszke sie podciąć wagowo i sylwetkowo przy okazji.
Ktoś stosowal VLCD? Velocity diet czy tam rapid fat loss - jak zwał tak zwał. ?”

Dla mnie to głupota i pisze z praktyki gdyż sam stosowałem . Wyniki badań miałem jak po ruletce . Nie polecam .
https://www.sfd.pl/VLCD_Grupa_wsparcia_vol.2-t1032153-s341.html

TRENINGI KATOWICE

KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziękuję za link i odpowiedź. Jest to czysta ciekawość, po prostu chciałbym się przekonać jak to działa, jak to wygląda na własnej skórze ot tak dla doświadczenia. Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Nie znajdziesz zbyt wiele informacji z prostego powodu. Takie rozwiązanie żywieniowe jest lekko mówiąc głupotą, a zastosowanie very low carb diet jest stosowane ewentualnie w czasie przyjmowania środków dopingujących, które w tym czasie chronią w znaczny sposób nasze mięśnie i gospodarkę hormonalną. Trochę o VLCD jest również dyskusji w dziale Intermittent Fasting Odchudzanie i forma po męsku: https://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html

Zdecydowanie polecam przemyśleć kilka razy stosowanie VLCD.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
ciężka do przetrwania, no i w sportach jakie uprawiasz raczej niewskazana (najczęściej stosowana wraz z dopingiem), ale zrobisz jak uważasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Rozumiem. To tylko czysta ciekawosc sklania mnie do podjecia owej proby ze wzgledu na to ze mam taki okres lzejszy z treningami i jestem w trakcie szukania pracy/mieszkania. Ciekawi mnie fakt, że ludzie tracą mega dużo fatu, i jest to realne a myslalem, ze nie.
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi chlopaki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 967 Napisanych postów 11361 Wiek 6 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 191525
Witaj,
Sam się przygotowałem nie raz do zawodów na zapasy czy sumo, jednak ta dieta nie jest dobra przy takiej objętości treningowej. W pierwszej kolejności zejdzie Ci siła oraz wytrzymałość. Najważniejsze brak energii treningowej spowoduje spadek efektywności, lepiej wyjdziesz na zbilansowanej diecie.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Dziękuję za radę również i Tobie, moja głowa jest już coraz dalej, ale chociaż na tydzień bym wpadł dla eksperymentu. Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 129 Napisanych postów 180 Wiek 31 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9428
Sam testowałem na własnej skorze, pierwszy tydzien spoko, potem to juz tylko smutna egzystencja i walka z sobą.
Posłuchaj kolegów.
Nie polecam

Lubię wungiel <3

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Ale zauwazyles po tym tygodniu znaczna poprawe sylwetki w efekcie spadku wody i fatu ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suplementacja D3+K2 + Wit C

Następny temat

700g jabłek

Spalanie
Polecane artykuły