Nieważne jaka jest geneza i po co pytam o to, o co pytam w temacie. Fakt jest taki że wiem bardzo dużo o jedzeniu, o wiele mniej o odżywkach, a cholernie mało o chemiczno-aptekarskich terminach.
Znalazłem fajną ulotkę... na chodniku... ;] zaciekawiła mnie jak cholera, ale nie wiem w sumie co myśleć. O to co na niej jest napisane:
Dieta polimeryczna:
- Nutrison (Nutricia)
- Ensure (Abbot)
- Fresubin oryginal (Fresenius Kabi)
- Nutridrink (Nutricia)
- Clinutren junior (Nestle)
- Nutrini (Nutricia)
Dieta peptydowo-półelementarna: [LOL]
- Peptisorb (Nutricia)
- Survimet ODP (Fresenius Kabi)
- Peptamen (Nestle)
Dieta uzupełniająca:
- Profifar (Nutricia)
- Fantomalt (Nutricia)
Nic więcej...
Jak pisałem już, mam w sumie bardzo okrojony zasób wiedzy na ten temat, nie wiem w sumie za bardzo o co chodzi, tylko niektóre nazwy coś mi mówią. Zanim jednak zagłębie się w googla, chciałbym zebrać jakiś podstawowy zasób informacji o treści tej ulotki.
Będę jednak musiał powiedzieć chyba dlaczego mnie to interesuje i po co mi to. A więc:
- kto może używać tych suplementów?
- czy można to polecać młodym na siłowni jako początkowe zastępstwo za białko/gainery?
- czy wywieszenie takiej ulotki na ścianie w siłowni (dla początkujących) to głupota, przesada, pierdoła, fetysz czy OK? ;)
- co jest najciekawsze z tej listy pod kątem treningu na siłce?
- i wyjaśnijcie please czy coś w tym jest o co pytam, czy tracę tylko czas? ;]
- jak coś mi jeszcze zaświta to się zapytam.
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś uczynny! przyda mi się ta wiedza na pewno a może i komuś również....
Znalazłem fajną ulotkę... na chodniku... ;] zaciekawiła mnie jak cholera, ale nie wiem w sumie co myśleć. O to co na niej jest napisane:
Dieta polimeryczna:
- Nutrison (Nutricia)
- Ensure (Abbot)
- Fresubin oryginal (Fresenius Kabi)
- Nutridrink (Nutricia)
- Clinutren junior (Nestle)
- Nutrini (Nutricia)
Dieta peptydowo-półelementarna: [LOL]
- Peptisorb (Nutricia)
- Survimet ODP (Fresenius Kabi)
- Peptamen (Nestle)
Dieta uzupełniająca:
- Profifar (Nutricia)
- Fantomalt (Nutricia)
Nic więcej...
Jak pisałem już, mam w sumie bardzo okrojony zasób wiedzy na ten temat, nie wiem w sumie za bardzo o co chodzi, tylko niektóre nazwy coś mi mówią. Zanim jednak zagłębie się w googla, chciałbym zebrać jakiś podstawowy zasób informacji o treści tej ulotki.
Będę jednak musiał powiedzieć chyba dlaczego mnie to interesuje i po co mi to. A więc:
- kto może używać tych suplementów?
- czy można to polecać młodym na siłowni jako początkowe zastępstwo za białko/gainery?
- czy wywieszenie takiej ulotki na ścianie w siłowni (dla początkujących) to głupota, przesada, pierdoła, fetysz czy OK? ;)
- co jest najciekawsze z tej listy pod kątem treningu na siłce?
- i wyjaśnijcie please czy coś w tym jest o co pytam, czy tracę tylko czas? ;]
- jak coś mi jeszcze zaświta to się zapytam.
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś uczynny! przyda mi się ta wiedza na pewno a może i komuś również....