Witam.
Na start regulaminowa ankieta.
Waga : 90
Wzrost : 178
Obwód klatki : nie mieżę
Obwód ramienia : nie mieżę
Obwód talii : nie mieżę
Obwód uda : nie mieżę
Obwód łydki : nie mieżę
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25?%
Aktywność w ciągu dnia : praca, siłownia, spacery
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW
Odżywianie : Trzymam diete którą załączę w screenie
Cel : redukcja
Ograniczenia żywieniowe : Chyba brak.
Stan zdrowia : Ciężko powiedziec :D
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : tylko jedzenie
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : ok
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
A teraz napiszę to co mnie zaniepokoiło.
Byłem nie tak dawno u reumatologa gdyż mam od dawna problem z kolanami - jak jadę w samochodzie czy siedzę przy biurku bez ruchu to po jakimś czasie zaczynają mnie kolana boleć. Reumatolog skierował mnie na serię badań - CRT, Kwas moczowy, TSA i jeszcze jakieś.
Kwas moczowy (zakres dobry 3,5 - 7,2) ja mam 8,6 czyli trochę za dużo.
Teraz są 2 możliwości. Mam przesłanki na Dnę moczanową która wystąpiła ogólnie w mojej rodzinie i problem tyczy się moich stawów.
Druga opcja to zła dieta. Od jakiegoś czasu sobie ćwiczę, chcę schudnąć i ustaliłem sobie, że będę jadł 2g białka na 1 kg masy ciała.
Wizyta u lekarza (reumatologa) za 2 tygodnie i jestem na tyle zaniepokojony, że nie wiem co robić. Proszę o pomoc ! doradźcie mi co mogę teraz najlepszego zrobić ? Uciąć białko - tylko do ilu tak, żebym dalej sobie ćwiczył na siłowni i chudnął.
Zrzut diety to przykładowa np moja dzisiejsza. Mieszam sporo na obiad - schab, kurczak, ryby, wątróbka. Jem dużo warzyw.

Na start regulaminowa ankieta.
Waga : 90
Wzrost : 178
Obwód klatki : nie mieżę
Obwód ramienia : nie mieżę
Obwód talii : nie mieżę
Obwód uda : nie mieżę
Obwód łydki : nie mieżę
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25?%
Aktywność w ciągu dnia : praca, siłownia, spacery
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW
Odżywianie : Trzymam diete którą załączę w screenie
Cel : redukcja
Ograniczenia żywieniowe : Chyba brak.
Stan zdrowia : Ciężko powiedziec :D
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : tylko jedzenie
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : ok
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana
A teraz napiszę to co mnie zaniepokoiło.
Byłem nie tak dawno u reumatologa gdyż mam od dawna problem z kolanami - jak jadę w samochodzie czy siedzę przy biurku bez ruchu to po jakimś czasie zaczynają mnie kolana boleć. Reumatolog skierował mnie na serię badań - CRT, Kwas moczowy, TSA i jeszcze jakieś.
Kwas moczowy (zakres dobry 3,5 - 7,2) ja mam 8,6 czyli trochę za dużo.
Teraz są 2 możliwości. Mam przesłanki na Dnę moczanową która wystąpiła ogólnie w mojej rodzinie i problem tyczy się moich stawów.
Druga opcja to zła dieta. Od jakiegoś czasu sobie ćwiczę, chcę schudnąć i ustaliłem sobie, że będę jadł 2g białka na 1 kg masy ciała.
Wizyta u lekarza (reumatologa) za 2 tygodnie i jestem na tyle zaniepokojony, że nie wiem co robić. Proszę o pomoc ! doradźcie mi co mogę teraz najlepszego zrobić ? Uciąć białko - tylko do ilu tak, żebym dalej sobie ćwiczył na siłowni i chudnął.
Zrzut diety to przykładowa np moja dzisiejsza. Mieszam sporo na obiad - schab, kurczak, ryby, wątróbka. Jem dużo warzyw.