Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33857
Witam,
mam pytanie czy spora ilosc cytryny moze zaszkodzic ? 200 cytryn w 12 dni, jest to dieta majaca na celach oczyscic organizm... do tego oczywiscie inne w miare zdrowe jedzenie. Jest sens robienia takiego czegos u osoby nie uprawiajacej zadnego sportu w wieku 40lat+ ? moga byc tego jakies zle konsekwecje ? U mnie w rodzinie jakis dziwny tred powstal, i pytam na wszelki wypadek gdyby moglo to byc nie zdrowe. z gory thx i pzdr
Szacuny
3
Napisanych postów
1235
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
22853
Niby dietetycy uznali cytryny za najlepszy środek oczyszczający organizm. Mają one własności odtruwające i oferują wystarczająco dużo składników odżywczych.. Liczne badania potwierdziły, że cytryny usuwają z organizmu toksyny, zwiększają witalność i energię organizmu.Z tego co kiedyś czytałem ,u nie których nadmiar może powodować zakłócenie w pracy żołądka lub jelit.
Sam do takich eksperymentów podchodzę sceptycznie.
"Nigdy się nie poddawaj,porażka nigdy nie oznacza końca lecz początek drogi do zwycięstwa"
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
184874
polecam wszytskie takie diety wcisnąć sobie głęboko. Owszem można zastosować raz na jakiś czas głodówkę i oczyścić ogranizm. Lepiej spozywać naturalne produkty dbać o florę bak jelit i będzie ok
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33857
soryy, nie diete a "kuracje", odzywianie sie normalnie, sok z cytryny jako dodatek do codziennego jedzenia.... tylko ta ilosc 200 cytryn mnie niepokoi. Taka kuracja 1x rocznie powinno sie niby stosowac.
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33857
co jest bzdura ? takie nieuzasadnione wypowiedzi sa zbedne ;] ja sie pytam czy może zaszkodzic a Twoja odpowiedz brzmi "kompletna bzdura", brak logiki.
Szacuny
5
Napisanych postów
2132
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23447
zaszkodzic nie powinno tylko raczej powinno zadac sie pyta po co? Cytryna ma wiele wlasciwosci leczniczych, aczkolwiek przeczyszczajaca organizm jeszcze nikt nie odkryl. Taka duza ilosc cytryn jest bezsensu
Szacuny
17
Napisanych postów
2237
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33857
nie przeczyszczajace a oczyszczajace, wszystko dokladniej jest opisane w książce michala tombaka pt "czy mozna zyc 150 lat" jak juz napisales cytryna ma wiele wlasciwosci leczniczych w tym, tez "niby!" oczyszczajacych... niebd wymienial jakich bo jest tego tam w hu*... sporo osob na forach "nie tak typowo sportowych" poleca ta kuracje, ze wzgledu na spora wiedze tutejszych osob majacych doczynienia z dietetyka chcialem tylko poznac wasze zdanie i spytac o ewentualne minusy. Sam ksiazki nie czytalem i niemam zamiaru... nie praktykuje owych kuracji oczyszczajacyh poniewaz nie widze potrzeby. (chodzi o rodzinke jak juz pisalem i osoby w starszym wieku 40+) pzdr
Zmieniony przez - koksmox w dniu 2012-01-22 19:45:31