Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
383
Witam kiedyś stosowałem dietę keto , lecz borykałem się praktycznie cały czas jej trwania z biegunkami - choruje na jelito drażliwe , niedoczynnosc tarczycy , ciśnienie tętnicze , nerwica lekowa , refluks żołądka.
Pytanie czy warto znowu wrócić do tej diety biorąc pod uwagę leki oraz to jakie kiedyś miałem problemy ?
Szacuny
2518
Napisanych postów
8349
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
100375
Niestety dieta keto tak ma jak przez dwa tygodnie organizm się do niej nie zaadaptuje to musimy po prostu z niej rezygnować,bo nie ma sensu się męczyć, składniki odżywcze się nie wchłaniają,ciała ketonowe nie trawią tak jak trzeba więc chodzimy zmęczeni itp,z Twoimi dolegliwościami najlepiej poszedł bym po prostu do dobrego dietetyka który ułoży menu pod Twoje choroby
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34747
Napisanych postów
25156
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282608
Skoro miałeś problemy to po co się brać za coś co je powoduje , ponadto keto to aktualnie GŁUPIA MODA , jest to dieta skrajna , cieżka i powinna być prowadzona pod okiem osoby wykwalifikowanej która wie co robi , jest to dieta męcząca , lecznicza ( przy kilku chorobach zalecana ) dla zdrowych osób a tym bardziej poczatkujaych jest to głupia dieta która więcej minusów ma niż plusów . Skup sie na zbilansowanej diecie z deficytem i znacznie lepiej na tym wyjdziesz niż stosownie dziwnych rozwiazań
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
praktycznie sam sobie odpowiedziałeś na zadane przez siebie pytanie - dieta (pewnie chodzi Ci o tę z ujemnym bilansem kalorycznym, czyli redukcyjna), ma nas nie "wykańczać" tylko pomóc w zdrowy sposób pozbyć się nadmiarowego tłuszczu z organizmu, jeżeli obserwowałeś u siebie takie reakcje, to nawet nie powinno Ci przejść przez myśl, że podchodzić do niej po raz kolejny, po prostu musisz się pogodzić, że nie jest dla Ciebie (w sumie to i dobrze), a z Twoimi dolegliwościami jak zostało wspomniane już najlepiej udać się do dobrego dietetyka, który przeprowadzi pełny wywiad i w oparcu o to ułoży Ci plan
Szacuny
34
Napisanych postów
216
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7773
Zależy jakie objawy ibs w moim przypadku bardzo dobrze niwelowało objawy ibsu ale to głównie przez eliminacje węgli,udaj się do dobrego dietetyka bo źle skomponowane keto może nasilić twoje objawy
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Nie do końca rozumiem sens Twoich wątpliwości. Jaki jest sens stosować dietę, która źle wpływała na Twój organizm? Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale ten krzyk mody w ostatnim czasie nie jest sposobem na sylwetkę. Efekty na niej uzyskasz takie same jak bazując na węglowodanach. W sytuacji Twoich problemów zdrowotnych, należy dobrać system żywieniowy, który będzie odpowiedni pod kątem zdrowotnym, a nie taki który jest modny z niewiadomego powodu. Istotny jest bilans kaloryczny i bazowanie w większości na produktach jak najmniej przetworzonych.