Witam. Nie miałem pomysłu na nazwę tematu więc z góry od razu przepraszam ! Od poniedziałku tego tygodnia wkroczyłem na redukcje z powodu nadmiaru tłuszczu. Niskowęglowodanowa dieta w oparciu o ketozę. Póki co zapewne okres ketoadaptacji, w poniedziałek idę do apteki po test w celu sprawdzenia czy jestem w ketozie. Teraz do sedna tematu:
Jadłospis codziennie mi się zmienia, nie trzymam diety stałej tylko urozmaicam na każdy dzień co innego. Jednak trzymam makro w tym samym punkcie, w zależnośdi czy to DT czy DNT:
DT - 4x 720-740 kcal co daje około 2900 kcal około 220g tłuszcze, 190g białka reszta węgle
DNT 4x 620-640 kcal co daje około 2500 kcal około 190g tłuszcze 160g białka reszta węgle
Dieta bazuje głównie na takich skłądnikach jak:
Tłuszcze: karkówka wieprzowa, oliwa z oliwek, masło extra, jaja kurze, orzechy włoskie, wiórki kokosowe
Białko: jaja kurze, pierś z kurczaka, szynka z kurczaka (czysta), karkówka również, opjonalnie WPC 80%,
Węglowodany: tylko warzywa zielone jak brokuł i ogórek, sok pomidorowy czasem 1 dziennie, cebula do jajecznicy, śladowe ilości z reszty składników.
Teraz mam pytanko ponieważ sam uważam że składników używam raczej wysokiej jakości i chciałbym żebyście ocenili czy nie popelniam błędów zywieniowych. Przykladowy posilek rano to jajecznica (zdj w załączniku)
Proszę o ocene takiego posiłku, jem go praktycznie codziennie zmieniając ilość czy to DT czy DNT. Chcę maksymalizować efekty na redukcji.
Kolejne pytanie tyczy się tłustych serów zółtych. Czy polecacie jeść sery ? Np. zółty cheddar lub emmentaler wysokiej jakości sprawdzone. Oraz majonez lekki hellmans. Bardzo dobra sałatka z jajek i brokułów wychodzi ale majonez podbija smak jak i ser. Jak mówicie ? Mozna czy nie mozna ?
Proszę o odpowiedzi. W razie pytań chętnie odpowiadam. Pozdro !

Jadłospis codziennie mi się zmienia, nie trzymam diety stałej tylko urozmaicam na każdy dzień co innego. Jednak trzymam makro w tym samym punkcie, w zależnośdi czy to DT czy DNT:
DT - 4x 720-740 kcal co daje około 2900 kcal około 220g tłuszcze, 190g białka reszta węgle
DNT 4x 620-640 kcal co daje około 2500 kcal około 190g tłuszcze 160g białka reszta węgle
Dieta bazuje głównie na takich skłądnikach jak:
Tłuszcze: karkówka wieprzowa, oliwa z oliwek, masło extra, jaja kurze, orzechy włoskie, wiórki kokosowe
Białko: jaja kurze, pierś z kurczaka, szynka z kurczaka (czysta), karkówka również, opjonalnie WPC 80%,
Węglowodany: tylko warzywa zielone jak brokuł i ogórek, sok pomidorowy czasem 1 dziennie, cebula do jajecznicy, śladowe ilości z reszty składników.
Teraz mam pytanko ponieważ sam uważam że składników używam raczej wysokiej jakości i chciałbym żebyście ocenili czy nie popelniam błędów zywieniowych. Przykladowy posilek rano to jajecznica (zdj w załączniku)
Proszę o ocene takiego posiłku, jem go praktycznie codziennie zmieniając ilość czy to DT czy DNT. Chcę maksymalizować efekty na redukcji.
Kolejne pytanie tyczy się tłustych serów zółtych. Czy polecacie jeść sery ? Np. zółty cheddar lub emmentaler wysokiej jakości sprawdzone. Oraz majonez lekki hellmans. Bardzo dobra sałatka z jajek i brokułów wychodzi ale majonez podbija smak jak i ser. Jak mówicie ? Mozna czy nie mozna ?
Proszę o odpowiedzi. W razie pytań chętnie odpowiadam. Pozdro !
