Waga : 75
Wzrost : 183
Obwód klatki : 90
Obwód ramienia (biceps): 30
Obwód talii : 81
Obwód uda : 57
Obwód łydki : 34
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16
Aktywność w ciągu dnia : raczej tryb siedzący, treningi jak punkt niżej. Czasem dłuższy spacer
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu trening po około 60 minut - co 2 dni
Odżywianie : Słodycze ograniczone praktycznie do zera, codzienne trzymanie się diety, kcal.
Cel : przybranie na masie głównie w chudziutkim bicepsie, ale ogólnie chodzi mi o całe ciało
Ograniczenia żywieniowe : -
Stan zdrowia : zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej : dom
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : zakupilem juz białko. Możliwe że również kreatyna sie u mnie pojawi.
Stosowane wcześniej diety : jadłem co popadnie kiedy i w jakich ilościach mi pasowało.
_
Okej dane uzupełnione. A więc niżej zamieszczę jeszcze przykładowy dzień diety do oceny + trening (tu raczej będzie sporo ALE, natomiast po to pisze ten temat zeby uniknac błedow).
_
TRENING CO 2 DNI PO OKOŁO 1H
1. Rozgrzewka około 2-3 minut (rozciaganie rąk, nóg, skłony itp)
2. Pompki (15 powtórzeń, 5 serii, łącznie 75 pompek. 60s między seriami)
3. Szwedki (15 powtórzeń, 3/4 serie. 60s między seriami)
4. Brzuszki (15 powtórzeń, 3/4 serie. 60s między seriami)
5. Podciąganie nóg w powietrzu leżąc na plecach (20 powtórzeń, 5 serii, łącznie 100 podciągnięć. 60s między seriami)
6. Mięśnie skośne (15 powtórzeń w 3 seriach strona prawa, 15 powtórzeń w 3 seriach strona lewa. 30 sekund miedzy seriami)
7. Plecy, prostowniki. Leżąc na brzuchu podnoszenie jednocześnie rąk i nóg. (20 powtórzeń, 3 serie. 60s między seriami)
8. Przysiady (20 powtórzeń, 5 serii. 30s miedzy seriami)
9. Biceps. Robię dokładnie tak jak na tym filmiku (hantelka 10kg), czyli jakieś 5 powtórzeń po 8 serii (5s. miedzy seriami) - podnosze, dociskam i powoli opuszczam.
I w zasadzie na tym się kończy. Zrobilem sobie po prostu taka rozpiske korzystajac z materialow na yt do domowego treningu.
_
A teraz dieta: podstawa 3300 kcal, z nadwyzka na mase: około 3600 kcal.
Wiem, brak mięsa. Ale tak 2/3 razy w tygodniu w jadlopisie znajdzie sie jakis schab, udko czy cos w tym stylu.
Zmieniony przez - luk933 w dniu 2020-12-23 15:37:24
Zmieniony przez - luk933 w dniu 2020-12-23 17:10:36
Waga : 75
Wzrost : 183
Obwód klatki : 90
Obwód ramienia (biceps): 30
Obwód talii : 81
Obwód uda : 57
Obwód łydki : 34
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 16
Aktywność w ciągu dnia : raczej tryb siedzący, treningi jak punkt niżej. Czasem dłuższy spacer
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu trening po około 60 minut - co 2 dni
Odżywianie : Słodycze ograniczone praktycznie do zera, codzienne trzymanie się diety, kcal.
Cel : przybranie na masie głównie w chudziutkim bicepsie, ale ogólnie chodzi mi o całe ciało
Ograniczenia żywieniowe : -
Stan zdrowia : zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej : dom
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : zakupilem juz białko. Możliwe że również kreatyna sie u mnie pojawi.
Stosowane wcześniej diety : jadłem co popadnie kiedy i w jakich ilościach mi pasowało.
_
Okej dane uzupełnione. A więc niżej zamieszczę jeszcze przykładowy dzień diety do oceny + trening (tu raczej będzie sporo ALE, natomiast po to pisze ten temat zeby uniknac błedow).
_
TRENING CO 2 DNI PO OKOŁO 1H
1. Rozgrzewka około 2-3 minut (rozciaganie rąk, nóg, skłony itp)
2. Pompki (15 powtórzeń, 5 serii, łącznie 75 pompek. 60s między seriami)
3. Szwedki (15 powtórzeń, 3/4 serie. 60s między seriami)
4. Brzuszki (15 powtórzeń, 3/4 serie. 60s między seriami)
5. Podciąganie nóg w powietrzu leżąc na plecach (20 powtórzeń, 5 serii, łącznie 100 podciągnięć. 60s między seriami)
6. Mięśnie skośne (15 powtórzeń w 3 seriach strona prawa, 15 powtórzeń w 3 seriach strona lewa. 30 sekund miedzy seriami)
7. Plecy, prostowniki. Leżąc na brzuchu podnoszenie jednocześnie rąk i nóg. (20 powtórzeń, 3 serie. 60s między seriami)
8. Przysiady (20 powtórzeń, 5 serii. 30s miedzy seriami)
9. Biceps. Robię dokładnie tak jak na tym filmiku (hantelka 10kg), czyli jakieś 5 powtórzeń po 8 serii (5s. miedzy seriami) - podnosze, dociskam i powoli opuszczam.
I w zasadzie na tym się kończy. Zrobilem sobie po prostu taka rozpiske korzystajac z materialow na yt do domowego treningu.
_
A teraz dieta: podstawa 3300 kcal, z nadwyzka na mase: około 3600 kcal.
Wiem, brak mięsa. Ale tak 2/3 razy w tygodniu w jadlopisie znajdzie sie jakis schab, udko czy cos w tym stylu.

Zmieniony przez - luk933 w dniu 2020-12-23 15:37:24
Zmieniony przez - luk933 w dniu 2020-12-23 17:10:36