Jestem tu nowy i potrzebuję porady dotyczącej mojej diety. Na siłownię chodziłem rok z lekką przerwą, teraz ponowiłem moje wizyty 3 razy w tyg, oprócz tego 3 razy w tyg biegam. Gdy chodziłem na siłownię i trzymałem dietę zbilansowaną (unikałem słodyczy i ogólnie niezdrowego jedzenia) efekty i tak były marne, a bandzior delikatnie tylko zmalał.
Chciałbym abyscie pomogli mi dobrać dietę na redukcję.
Mam 21 lat ważę 75kg 184 wzrostu wyliczyłem, że moje zapotrzebowanie na dzienne spożycie kalorii wynosi ~2600 a zapotrzebowanie na:
białko: 187,5g
tłuszcz: 75g
węglowodany: 150g
Jestem w stanie przygotować tylko 4 posiłki dziennie czyli: śniadanie, posiłek przed treningowy, po treningowy i kolacje.
Tylko nie wiem jak to ułożyć co gdzie dać, dostępne produkty, które mam to: jajka, mleko, ser biały(lekki), warzywa, owoce, makaron, płatki owsiane, jogurty naturalne, jogurty owocowe, kurczak, ryż, ciemny chleb, oliwa z oliwek, kasza gryczana, makaron i orzechy. To chyba tyle co kupiłem w sklepie i myślę, że się nada, mam zamiar dorzucić jeszcze jakieś białko serwatkowe.
Tylko moje pytanie co jeszcze można do tego dorzucić i w jakich proporcjach dany posiłek ma wyglądać z góry dziękuję za pomoc :)
Zmieniony przez - Neuti w dniu 2014-04-22 18:03:41